![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 58 Pomógł: 0 Dołączył: 20.03.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam pytanie: Jak zrobić: np. Jestem na stronie głównej i "przechodzę" do podstrona.php. Gdy klikam powrót to daje przenosi mnie do index.php i otwiera się modal, ale jak wejdę z innych stron to się nie włącza? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 655 Pomógł: 73 Dołączył: 2.05.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podczas kliknięcia w link na podstronie używaj ja aby zapisać zmienna w sesji. Na stronie głównej sprawdzaj w ja czy istnieje i jezeli tak to otwieraj modal.
-------------------- Overwatch24 - najbardziej zaawansowany Polski portal Overwatch od fanów dla fanów.
Fachowo.co Behance.net/fachowo |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 102 Pomógł: 4 Dołączył: 28.12.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 655 Pomógł: 73 Dołączył: 2.05.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Modal wlaczasz przez ja a nie php. Możesz utworzyć zmienna sesji w php ale sprawdzić i tak łatwiej w ja. Zreszta utworzenie jej w pho jest bezsensu ponieważ tworzysz zmienna dla wszystkich następnych akcji a nie tylko tej jednej strony. Są rzeczy do których php sie nie nadaje. Js tu jest szybszy i łatwiejszy
![]() Na link do strony głównej nadajesz odpowiednie np. Id i sprawdzasz event klik itp. Oczywiscie to nie zadziała jak ktos wpisze po prostu adres w oknie przeglądarki. Do tego musielibyśmy tworzyć zmienna nie zależnie od kliku (tutaj może byc php) ku sprawdzać history w js (nie pamiętam jak to się robilo). Edit Teraz widzę dopiero twój kod. Chyba cos mi się pomylilo. Twoje rozwiązanie jest na swój sposób właśnie dobre i omijamy sprawdzanie w js ale i tak modal wlaczamy przez js. Ewentualnie tworzyny zmienna w js sprawdzany czy istnieje. To zadziała. Ten post edytował Forti 21.03.2015, 09:54:40 -------------------- Overwatch24 - najbardziej zaawansowany Polski portal Overwatch od fanów dla fanów.
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 58 Pomógł: 0 Dołączył: 20.03.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Albo coś takiego
Treść modala mam dać tu: "//Wyświetl modal"? Ten post edytował BUKKICIK 21.03.2015, 09:59:29 |
|
|
![]()
|
|
Treść modala mam dać tu: "//Wyświetl modal"? Żartujesz prawda? Modal wlaczasz w javascript. Tu nasz jak sprawdzić z jakiej podstrony idziesz. Historie. -------------------- Overwatch24 - najbardziej zaawansowany Polski portal Overwatch od fanów dla fanów.
|
|
![]()
|
|
Moglibyście zrobić taki przykładowy, bo nie wiem o co chodzi :{
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 859 Pomógł: 177 Dołączył: 29.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Prosto:
Na stronie z której będzie wracał to daje: http://strona.pl/wlasciwa#modal a na strona wlasciwa to:
Ten post edytował aras785 18.04.2015, 11:44:15 |
|
|
![]()
|
|
Prosto: Na stronie z której będzie wracał to daje: http://strona.pl/wlasciwa#modal a na strona wlasciwa to:
troszeczkę nie rozumiem można prościej :/ |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 31.07.2025 - 07:43 |