![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 100 Pomógł: 3 Dołączył: 25.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
potrzebuje (najlepiej) przy pomocy jakiejś bibiloteki na stronie wyrysować wykres z oscyloskopu. Biblioteka musi mieć możliwość: - wykonywania zoom + i zoom- najlepiej przy pomocy scrola. - mieć możliwość wstawiania punktów(belek) do obliczania odległości w osi X i osi Y. Obecnie wykorzystuje jqPlot ale niema/lub nie umiem załączyć belek do pomiaru. Obecnie wygląda to tak: http://linx.vipserv.org/view.php?id=cbcfba...a385323d8750b97 Zoom działa tylko na przybliżenie, ale nie wiem jak włączyć w nim tzw. belki pomiarowe. Proszę o pomoc, jest możliwość płatnej pomocy. Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 240 Pomógł: 278 Dołączył: 11.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://www.highcharts.com/ - najlepsza biblioteka do wykresów jaka istnieje.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 675 Pomógł: 58 Dołączył: 17.12.2013 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
to bardzo osobista opinia, mozesz ja poprzec jakimis informacjami? sam stoje przed wyborem czegos pod angulara
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 240 Pomógł: 278 Dołączył: 11.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
- Bardzo dużo typów wykresów
- Dobra dokumentacja - Biblioteka cały czas rozwijana od 5 lat - Elastyczność (dużo opcji do zmiany, eventów itp.) Nie używałem jej w połączeniu z Angularem - ale myślę, że to nie będzie stanowiło większego problemu. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 10 Dołączył: 17.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pytanie czy potrzebujesz biblioteki do wykresów czy do wizualizacji. d3.js daje lepszą kontrolę i fajny deklaratywny interface. Oczywiście nie jest to takie łatwe jak
ale przynajmniej można coś spokojnie dopisać. W highcharts jak czegoś nie ma w api to ciężka robota człowieka czeka. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 100 Pomógł: 3 Dołączył: 25.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No dobra jednak, uparłem się na jqplot, i w sumie powoli idę do przodu.
Jednak napotkałem pewien problem, mianowicie potrzebuje odczytać ze skali wartość minimalną i maksymalną (wartości te zmieniają się w zależności od wielkości zooma). O ile ze skalą y jest łatwo To już gorzej jest ze skalą x
Link do strony http://linx.vipserv.org/view.php?id=cbcfba...a385323d8750b97 Czy macie jakiś na to pomysł? No dobra z tym problemem też już sobie poradziłem. Czy któryś z szanownych kolegów wie jak przekazać nową zmienną do funkcji
Mianowicie w trakcie ładowania strony ustawiane są zmienne max_xaxis i min_xaxis, jednak te zmienne w trakcie korzystania ze strony zmieniają swoje wartości w zależności od ustawionego zoom'u- bez przeładowywania strony. Jak mogę na nowo ustawić te zmienne, bez przeładowywania strony. Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 675 Pomógł: 58 Dołączył: 17.12.2013 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Cytat Mianowicie w trakcie ładowania strony ustawiane są zmienne max_xaxis i min_xaxis, jednak te zmienne w trakcie korzystania ze strony zmieniają swoje wartości w zależności od ustawionego zoom'u- bez przeładowywania strony. Jak mogę na nowo ustawić te zmienne, bez przeładowywania strony. Z tego co rozumiem... to zmienne są przy zoomie ustawiane bez przeładowania strony, i Ty chcesz je na nowo przypisać bez przeładowania strony? Taki mindfuck i albo ja nie rozumiem bo jest 8 rano albo Ty źle wytłumaczyłeś co chcesz zrobić. JS ogólnie działa bez przeładowania więc jak kolwiek to zrobisz, będzie dobrze. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.06.2025 - 10:58 |