Jestem laikiem, jeśli chodzi o PHP, SQl itd. dopiero się uczę i mam pewien problem. Stworzyłem sobie prosty skrypt na edycje danych i wszystko działałoby cacy gdyby nie to że treśc "Punkty zostały dodane/odjętę" lub "Błąd" wyświetlają się na oddzielnej stronie a chciałbym aby się wyświetlały pod formularzem. Kod jest podpięty pod Mybb.
<?php
require "./global.php";
add_breadcrumb("Panel ", "panel.php");
add_breadcrumb("Zarządzaj Punktami ", "punkty.php");
eval("\$podstr = \"".$templates->get("pk_punkty")."\";");
$uid=$_POST['uid'];
$punkty = $_POST['punkty'];
if(isset($_POST['submit1'])) {
$zapytanie = "UPDATE mybb_users SET gamepoint2 = gamepoint2 + $punkty WHERE uid = $uid";
if($zapytanie) echo "Punkty zostały dodane !"; else echo "Błąd nie udało się dodać punktów !"; }
elseif(isset($_POST['submit2'])) {
$zapytanie2 = "UPDATE mybb_users SET gamepoint2 = gamepoint2 - $punkty WHERE uid = $uid";
if($zapytanie2) echo "Punkty zostały odjęte !"; else echo "Błąd nie udało się odjąć punktów !";
}
output_page($podstr);
?>
Szablon Mybb:
{$headerinclude}
{$header}
<table width="100%" border="0" align="center"> {$gamecpnav}
<table border="0" cellspacing="{$theme['borderwidth']}" cellpadding="{$theme['tablespace']}" class="tborder"> <td class="tcat smalltext" style="width: 100%;"> <td class="trow2" style="width: 100%;"><form method="post" action="punkty.php"> <input type="text" name="uid" /><br /> <input type="text" name="punkty" /><br /> <input type="submit" name="submit1" value="Dodaj" /> <input type="submit" name="submit2" value="Odejmij" /> </ br>
{$footer}
Z góry dziękuje za pomoc bo pewnie chodzi o jakąś błahostkę.
Ten post edytował WujekMZK 14.03.2015, 15:42:47