![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 10.12.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam coś w rodzaju "dodaj do ulubionych" działa, ale chciałam dodatkowo zrobic funkcję, która sprawdza, czy dany użytkownik już polubił wpis, jesli tak- to niech nie dodaje do bazy wiersza, a jeśli nie- to żeby dodał odpowiednie dane do bazy, Jednak nie wiem, jak to zrobic to jak próbuję- nie działa.
Może Ktoś z was będzie wiedział, co robię źle?
Chciałam, żeby zapytanie sprawdzało czy to "polubienie" już było, na podstawie nicku użytkownika i id wpisu. Będę wdzięczna za wszelką pomoc i sugestie. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 421 Pomógł: 310 Dołączył: 18.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Popatrz na 7 i 11 linijkę kodu. W którejś z nich jest błąd.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 321 Pomógł: 55 Dołączył: 19.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale chciałam dodatkowo zrobic funkcję, która sprawdza, czy dany użytkownik już polubił wpis, jesli tak- to niech nie dodaje do bazy wiersza, a jeśli nie- to żeby dodał odpowiednie dane do bazy, zapytaj google o : mysql INSERT IGNORE INTO wnioskuję, że dbasz o czystość języka ... ale bez przesady (linia 3) ;-) -------------------- Polecam MyDevil hosting idealny dla deweloperów
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 10.12.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki! Wszystko było by pięknie, gdyby nie to, że nie działa... dodaje wszystko co mu powiem, jak by ignorował że w ogóle to 'ignore' tam jest...
Dlaczego to jest źle? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a masz założony klucz unique na pola "nick, id_przepis" ?
|
|
|
![]()
|
|
Dziękuję, teraz już wszystko działa, tak- jak chciałam.
Pozdrawiam! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 31.07.2025 - 08:33 |