![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 544 Pomógł: 5 Dołączył: 18.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Potrzebuję zmniejszyć rozmiar(rozdzielczość) animowanego GIFa. Mam taki kod jak poniżej. Wszysko się pomniejsza i dodaje watermark, ale jest stopklatka a chciałbym, żeby GIF pozostał animowany. Czytałem w necie o różnych bibliotekach, które to umożliwiają. Niestety nie mogą żadnej dodać. Czy jest możliwość zrobić to jakoś bez bibliotek?
(ten kawałek który wykomentował jest chyba nie potrzebny, bo bez tego działa tak jak działało; znalazłem w necie i myślałem, że pomoże przy GIFie ale nie)
Ten post edytował deha21 5.03.2015, 21:16:39 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Nie da rady. Jakaś biblioteka sobie radzi z animowanymi GIFami, nie pamiętam która...
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 544 Pomógł: 5 Dołączył: 18.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Znalazłem GifFrameExtractor i GifCreator, które tworzą animowanego GIFa. Problem jest taki, że nie działa teraz watermark. Pewnie dlatego, że nie mam ImageWorkshop który jest chyba wymagany(?). Tutaj mam kawałek użytego kodu:
Idzie jakoś do tego dopisać ręcznie dodawanie watermarka, np. jak jak to robiłem wcześniej? Albo czy idzie jakoś sprawdzić czy jest ImageWorkshop zainstalowany? Serwer mam na az.pl i pewnie nie bedzie można dodać biblioteki dodatkowej. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 27.06.2025 - 17:22 |