![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 146 Pomógł: 3 Dołączył: 28.10.2014 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam
Czy wie ktoś co zrobić aby własne funkcje z parametrami, które nie są wywoływane przez żadne eventy działały? Te funkcje o które mi chodzi są to funkcje, które są wywoływane wewnątrz innej funkcji:
Stworzyłem dwie funkcje z parametrami, które mają za zadanie obliczyć siłę dwóch kodów. Niestety przeglądarka i firebug nie uważa ich za funkcje. Co zrobić? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Masz blad w linii 56
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 146 Pomógł: 3 Dołączył: 28.10.2014 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Rozumiem, że z fusów nie wywróżysz.
Wrzucam skróconą wersję całego dokumentu bez zbędnego tekstu: java script:
Rozpocznij Krok 1 i 2 wysylaja zapytanie do php, które odsyła nową treść dla strony, daltego chyba nie ma sensu zawartości tego pliku wysylac. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
1) po co dajesz mi POMOGL, skoro jeszcze nic nie zrobilem?? Lizusotwo tu naprawde w niczym nie pomaga.
2) funkcje sprawdz... mają sie wykonac po zakonczeniu ajax funkcji rozpocznij.... a nie przed. Byc moze dlatego masz blad. 3) Konsola bledow FireBUG napewno nie zwraca ci nic wiecej? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
1) To nie było podlizywanie się, tylko Twój sarkazm trochę mnie rozbawił.
![]() 2) Wcześniej też miałem problem z tym, że funkcje nie wczytywały się po załadowaniu nowej treści przez ajax. Wtedy też mi chyba pomogłeś, bo wystarczyło wrzucić wcześniej po obiekcie nadrzędnym, który uruchamia funkcję - ".on(event, przycisk, funckaj). Chciałbym wiedzieć czy również dałoby się zrobić coś podobnego w tym przypadku. 3) TypeError: silaHasla is not a function var silaHasla = silaHasla(hasloAdministratora); tylko tyle dostaję od firebuga Wrzuciłem w to miejsce te funkcje:
Obie próby nic nie dały i wciąż firebug wysyła ten sam komunikat. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 240 Pomógł: 278 Dołączył: 11.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Funkcja:
Obiekt:
Zdefiniuj odpowiednio swoje funkcje i umieść na samej górze (przed $(document).ready()) Poza tym nazywasz funkcje tak samo jak zmienne pod które je podstawiasz a to nie jest mile widziane. Ten post edytował markuz 4.03.2015, 13:26:40 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
ad1) POMOGL nie sluzy sarkazmom. POMOGL określa, ze temat jest zakonczony...a chyba nie chcesz zeby ludzie uznawali, ze rozwiązales problem i w ogole do tematu nie wchodzili, prawda?
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
EDIT: rozwiązanie markuza pomogło
![]() ![]() Jeśli byście mogli powiedzieć. Co to znaczy?
Pokazało mi się to w FireBug'u po wprowadzeniu rozwiązania markuza. Da się jakoś wyświetlić ten "msg"? Ten post edytował castagir 4.03.2015, 15:11:59 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 731 Pomógł: 141 Dołączył: 9.05.2011 Skąd: śląskie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ten msg to nie jest czasem "unsupported pseudo: 0"?
-------------------- Szanuj innych czas! Kliknij
![]() |
|
|
![]()
|
|
I nie wiem co ma to oznaczać. Bo chyba mam dobrze napisane funkcję:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jesteś pewny że tu wywala Ci błąd?
Poza tym case (maleLitery == 0): break; i default: break; jest Ci nie potrzebne skoro nic tam nie robisz... |
|
|
![]()
|
|
Już znalazłem źródło
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 14:27 |