![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 14.08.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam takowy plik JSON:
Problem w tym, że mam tych plików json na serwerze 1000 sztuk, każdy musi być taki sam. Po zmianie parametru, np. star, na dowolnego stringa, np. "1", chciałbym obserwować zmianę we wszystkich plikach. Więc potrzebowałbym, by skrypt w pętli od min do max (wpisana wartość), tworzył plik json o nazwie data[x].json, gdzie x to numer pliku. Typu "zmieniam 1, execute" i mam we wszystkich. Jeśli z otwieraniem za dużo roboty, to chociaż tworzenie 1000 sztuk z jednego (zawsze mogę skasować przed zmianą). Jestem programistą java i niezbyt mam czas, by ogarniać notację PHP, zwłaszcza, że mi się do niczego innego nie przyda. Nie wiem czy to zgodne z regulaminem, zaraz się ludzie oburzą ![]() Skrypt nie jest skomplikowany, dla kogoś kto zna notację PHP to 10 minut. Algorytm jest banalnie prosty, problem to notacja, której znajomość mi niepotrzebna ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat dla kogoś kto zna notację PHP to 10 minut. Zawsze mnie to zastanawia.... "się nie znam, ale wiem ze zajmie to 10 minut"...Przenosze na gielde ofert -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 14.08.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zawsze mnie to zastanawia.... "się nie znam, ale wiem ze zajmie to 10 minut"... Przenosze na gielde ofert No dobrze, skoro na giełdę, to na giełdę... ale "się nie znam, ale wiem ze zajmie to 10 minut", to chyba przesada, nieprawdaż? Sam jestem programistą i to kwestia semantyki, nic więcej. Ta sama robota w javie zajmuje kilka minut, niestety potrzebuję PHP. Skrypt to naprawdę dosłownie kilka linijek kodu, wręcz jest to kopiowanie pliku i dodawanie numerka do nazwy. Jedna pętla w zasadzie. No cóż, może ktoś to zrobi za parę groszy ![]() edit: Jeszcze zmienić mi tag na "wolontariat"... oO, podnoszę cenę na 3 dychy, ale więcej nie dam za kopiowanie plików w pętli, jakby to miało być zlecenie na napisanie CMS oO Ten post edytował ramzixp 3.03.2015, 08:11:35 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
30 zł się należy ;D |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
@Pyton 5 zeta dla mnie, bo to dzieki mnie podniosl o 10
![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
30 zł się należy ;D Numer konta ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Idź i oddaj na biedne dzieci
![]() |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 04:45 |