![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 342 Pomógł: 15 Dołączył: 30.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Panowie, mam pewien problem do którego nie mogę wymyślić rozwiązania. Jak za pomocą formularza przesłać i obsłużyć rodzaj czcionki? Wybieram np sobie czcionkę Arial z Selecta i jak to przetworzyć po stronie php?
Generalnie rozchodzi się o to, czy może to tak wyglądać, że skrypt odbiera dane przed sekcją head, wsadzam warunek sprawdzający jaka czcionka i wtedy łapię w nawias całą sekcję head aż do body? Jak niżej. np?
Ten post edytował Boshi 1.03.2015, 01:52:58 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 240 Pomógł: 278 Dołączył: 11.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Problemem twojego założenia jest to, że czcionka ustawi się tylko po wysłaniu formularza - po odświeżeniu strony zmieni się na domyślną (ponieważ $_POST['font'] nie będzie istniało) - rozwiązaniem są sesje. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 342 Pomógł: 15 Dołączył: 30.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No fakt, nie wziąłem pod uwagę odświeżenia. Dołącze sesję, pytanie jeszcze, czy tak samo ustawić style CSS? np użytkownik wybiera 1 z 3 dostepnych styli?
Choć z drugiej strony, wg programu nie mieliśmy sesji jeszcze więc wg logiki nie powinny być używane, ale no nie ważne, zrobię tak by działało poprawnie ![]() Ten post edytował Boshi 1.03.2015, 12:22:41 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 03:18 |