![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 208 Pomógł: 0 Dołączył: 19.04.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem
![]() Napisałem sobie klase do generowania formularzy... Jest sobie funkcja generate_fields gdzie podaje array(pola) a w miejsce pola są kolejne tablice z polami... pierwsza wartośc tablicy (array(TUTAJ,druga...)) określa typ pola. Gdy w TUTAJ podam 'select' mogę utworzyć pole typu select (przewijana lista)... a tak to jest z przykładzie: [php:1:9887dc268e]<?php [...] array( 'select', 'Domyslny język : ', 'language', array( 'OPTION_NAME' => 'OPTION_VALUE', 'Język polski' => 'polski' ) ) [...] ?>[/php:1:9887dc268e] w trzeciej pozycji tej tablicy jest kolejne array(). Ta tablica odpowiada wyświetlanie określonych w niej wartości. Czyli powyższy przykład zwróci coś takiego Kod <select name="language" size="1">
<option value="OPTION_VALUE">OPTION_NAME</option> <option value="polski">Język polski</option> </select> No i wszystko gra, jeżeli robie tak jak jest powyżej. Teraz chciałem zrobić żeby poprzez klase używając select wyświetlić wszystie pliki, które zaczynają mają postać lang-(.*).php. To już mam, tzn. ten skrypt, który wyciąga te pliki, ale nie wiem jak zrobić żeby zwrócić to do tablicy i dać ją w odpowiednie miejsce w 'select' ![]() Nie mogę tego zrobić ponieważ nie da się/nie wiem jak zrobić żeby można było dane do tablicy w ten sposób wsadzać : [php:1:9887dc268e]<?php $array = '"Polish" => "polish", "English" => "english"'; $array = array( $array ); ?>[/php:1:9887dc268e] Widziałem także coś takiego że daje się kod php do zmiennej, a później jakoś się go odpala? Może to by rozwiązało mój problem? Dzięki za pomoc chłopaki, ew. dziewczęta ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 208 Pomógł: 0 Dołączył: 19.04.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dobra udało mi się
![]() 50% wykorzystałem z przeglądania forum a drugie 50% z manuala i działa! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Może pokaż rozwiązanie innym forumowiczom?
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 16:38 |