![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 66 Pomógł: 0 Dołączył: 24.11.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam galerię samochodów. Po kliknięciu na miniaturke otwiera się nowe okno z obrazkiem o normalnych rozmiarach. Teraz mam problem z takim rozwiązaniem:
niektóre auta będą miały po 3 zdjęcia, które wyświetlam jako miniaturki w nowym oknie pod zdjęciem o normalnych rozmiarach. Jak teraz nie uzywając ramek, po kliknięciu na inne zdjęcie zrobić, żeby pojawiło sie ono wyżej w normalnej wielkości. Chodzi mi o coś takiego jak np. w tym linku http://www.mobile.de/cgi-bin/da.pl?bereich...31820&sprache=1 - po kliknięciu na miniaturkę. Ten post edytował maniaksz 17.12.2004, 13:47:09 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 245 Pomógł: 0 Dołączył: 9.09.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zapewne masz w linku(formularzu etc) zmienną określającą który obrazek ma się wyświetlać. i Zapewne generując link podajesz id zdjęcia nr1, a jako wartość atrybutu src taga img masz zmienną. Wystarczy, że będziesz dokładnie w ten sam sposób przesyłał numer kolejnego obrazka przypisanego do miniaturki. Jezeli nie do końca rozumiesz, to daj kawałek Twojego kodu, a pokaże Ci na przykładzie, bo "w powietrzu" trudno się tłumaczy, a pisać mi się nie chce.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 66 Pomógł: 0 Dołączył: 24.11.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w taki sposób przesyłam zmienne do nowego okna, wyżej jest oczywiście javascript i wyświetlenie z bazy,ale to chyba nie bedzie potrzebne plik okno.php wygląda następująco:
proszę o pomoc jeśli to możliwe, z góry dziekuję (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/biggrin.gif) Ten post edytował maniaksz 17.12.2004, 18:54:01 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 245 Pomógł: 0 Dołączył: 9.09.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W miejsce
wstaw
a w miejsce
wstaw
Oczywiście nie gwarantuję braku błędów typu parse error, bo nie testowałem. I dodaj ładowanie domyślej fotki, gdy nie ma ustawionej zmiennej GET. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 23:02 |