![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 64 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie, ponieważ zabrałem się do tworzenia witryny w Bootstrap Flat dokładnie BootFlat. Moje pytanie odnosi się co do stylów CSS a mianowicie marginesów jeżeli np w nagłówku strony w menu dodaje: margin-left: 100px; czy taka witryna zachowa responsywność i czy przy każdej rozdzielczości zostanie ten margines zachowany. Rozumiem że witrynę trzeba tworzyć w tzw grid ale czy również gdy wykonuję szablon we Flat ? Jeżeli przykładowo będę chciał utworzyć diva który ma 3 kolumny a w nim ramkę która będzie tworzyła jedną całość to w jaki sposób mam ustalić pozycję elementów wewnątrz jak i całego diva, na pewno nie position absolute, ponieważ przy innych rozdzielczościach strona mi się nadzwyczajnie rozsypie. Z góry dziękuję za sugestię pozdrawiam.
Ten post edytował DonPolaczek 25.02.2015, 13:18:56 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 6 Dołączył: 22.12.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli bawisz się z responsywnością polecam funkcje media-screen
http://blog.kamilbrenk.pl/css3-i-media-queries/ Cieżko mi powiedzieć czy strona zachowa responsywność. wszystko zależy od "dziecka" i od jego paramentrów (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 64 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No nie bardzo usatysfakcjonowała mnie wypowiedź chodzi dokładnie o to mam nawigacje u góry i chcem aby logo tej nawigacji było np 50px od lewej krawędzi i teraz ten element ma być responsywny czyli jak zmniejszymy rozmiar strony to logo oraz zakładki jak Strona Główna, Kontakt itd ma się zmniejszyć w tej samej proporcji zachowując odpowiednią odległość od siebie.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 806 Pomógł: 1828 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam nadzieję, że nie zajmujesz się płatnymi zleceniami tworzenia stron.
|
|
|
![]()
|
|
Nie nie zajmuję się, wziąłem projekt od znajomego aby nauczyć się kodować. Kupiłem kurs na StrefaKursów ale wgl on nie pomaga mi co do mojego szablonu. Cięcie PSD do HTML&CSS. W Kursie wszystko jest ustalane za pomocą pozycji absolutnej co odpada przy tworzeniu witryny za pomocą bootstrap przynajmniej tak mi się wydaję. Jeżeli tworzę szablon od podstaw w bootstrap nie z PSD wszystko idzie jak pomaśle mam masę możliwości oraz rozwiązań gorzej jest własnie gdy biorę jakiś PSD i kompletnie nie mogę sobie z nim poradzić.
Ten post edytował DonPolaczek 25.02.2015, 22:36:22 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 6 Dołączył: 22.12.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to nie widzę przeszkód aby uzyć media-screen
Prosty przyklad. jeżeli pracujesz na responsywnych stronach straj się używać procentow lub "dpi" pozdrawiam! (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował DraGo110 26.02.2015, 11:53:34 |
|
|
![]()
|
|
Rozumiem wielkie dzięki, a w skali DPI ponieważ jest dokładniejsza od procentów rozumiem że wszystko będzie okej.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 23:55 |