Witam, mam problem. Otóż mysql_error wyrzuca mi taki błąd:
Blad MySQL: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '1' at line 1 Pomimo powyższego komunikatu wszystkie rekordy dodawane są do bazy poprawnie.
Kod PHP (obecnosc.php):
$tresc_zapytania = "SELECT login FROM uzytkownicy";
for($i=1;$i<=$ile;$i++)
{
$result = mysql_query("select * from uzytkownicy where id = $i");
$login = $qry['login'];
$imie=$qry['imie'];
$nazwisko=$qry['nazwisko'];
$id=$qry['id'];
echo "<td align = center width = 30px>".$id."</td>"; echo "<td align = center width = 100px>".$imie."</td>"; echo "<td align = center width = 100px>".$nazwisko."</td>"; echo "<td align = center width = 140px><input type=radio name=".$login." value = 1 /></td>"; echo "<input type=hidden name=login value=".$login."/>"; echo "<td align = center width = 140px><input type=radio name=".$login." value = 2 /></td>"; echo "<td align = center width = 140px><input type=radio name=".$login." value = 3 /></td>"; }
Kod PHP: (dodawanie.php)
$co=$_POST["nazwa"];
$dzien=$_POST["dzien"];
$miesiac=$_POST["miesiac"];
$tresc_zapytania = "SELECT login FROM uzytkownicy";
for($i=1;$i<=$ile;$i++)
{
$wynik = mysql_query("SELECT login FROM uzytkownicy WHERE id = '$i'") or
die('Błąd zapytania');
$login=$r['login'];
$id=$_POST[$login];
if ($id =="1"){
$ins = mysql_query("INSERT INTO `zbiorki` (`login`, `typ`, `dzien`, `miesiac`, `rok`, `obecny`) VALUES ('$login', '$co', '$dzien', '$miesiac', '$rok', 'Tak')");
$zapytanie = mysql_query("UPDATE uzytkownicy SET suma = suma + 5 WHERE login = $login");
}
Mógłby mi ktoś pomóc? Podejrzewam, że to jakaś głupia literówka albo zły znak, tyle że siedzę i nic nie widzę..
Z góry dzięki za pomoc