![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 0 Dołączył: 21.02.2015 Skąd: Bielsko-Biała Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam następujący problem.
Nie jestem dobry w ajaxie, ale potrzebuje zrobić auto update po opuszczeniu danego inputa. Byłoby okej, tylko, że muszę do mieć (tak jakby w pętli) bo każde pole osobno będzie zapisywane. Problem w tym, że gdy zacząłem to testować, to updatuje mi do bazy, ale pod wszystkie inne rekordy, a ten, który potrzebuje ma wartość 0. Powinno być, że updatuje tylko żądany rekord. Jak to rozwiązać ? Pomoże ktoś ? KOD:
PLIK doajax3.php:
A może ktoś mi podpowie prostsze i łatwiejsze rozwiązanie ? Ten post edytował denis95x 25.02.2015, 08:37:40 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 183 Pomógł: 14 Dołączył: 27.09.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A sprawdzałeś co się dzieje przed wysłaniem danych do AJAX-a (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) Czy twoja zmienna ma już w tym miejscuwartość 0 (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 0 Dołączył: 21.02.2015 Skąd: Bielsko-Biała Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zmienna posiada odpowiednią wartość jaką wpiszę w inputa - sprawdziłem.
Co ciekawe - updatuje wszystkie rekordy w bazie, a tym co ma updatować daje 0 (IMG:style_emoticons/default/ohno-smiley.gif) Ma ktoś jakiś pomysł ? dalej z tym walcze i sobie poradzić nie moge :/ Ten post edytował denis95x 25.02.2015, 20:39:17 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 6 Dołączył: 22.12.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mała podpowiedź.
Możesz użyć samo-odświeżającego się div'a którego będziesz odświeżał dynamiznie co np. 5,6 sekund. w tym czasie przekazuj sobie wszystko do zmiennej w javascript. http://crunchify.com/how-to-refresh-div-co...query-and-ajax/ a tu masz podobne pytanie - wujek google nie gryzie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) http://stackoverflow.com/questions/1052320...-input-in-array |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 15:58 |