![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 24.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam pewien skrypt na stronkę ale pisze że on wymaga PHP5+ czyli muszę zainstalowac na sertwrze PHP5 przynajmniej, i moje pytanie jest takie czy można je zastąpić PHP by przemo czy raczej nie ? Narazie testuje ten skrypt przy pomocy ugu.pl.
Proszę was o pomoc. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Witam, mam pewien skrypt na stronkę ale pisze że on wymaga PHP5+ czyli muszę zainstalowac na sertwrze PHP5 przynajmniej, i moje pytanie jest takie czy można je zastąpić PHP by przemo czy raczej nie ? Narazie testuje ten skrypt przy pomocy ugu.pl. Proszę was o pomoc. Skoro PHP5+, to znaczy, że od 5 wzwyż... -------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 2 Dołączył: 2.07.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam pewien skrypt na stronkę ale pisze że on wymaga PHP5+ czyli muszę zainstalowac na sertwrze PHP5 przynajmniej, i moje pytanie jest takie czy można je zastąpić PHP by przemo czy raczej nie ? Narazie testuje ten skrypt przy pomocy ugu.pl. Proszę was o pomoc. PHP5 raczej nie zastąpisz "phpBB modified by Przemo" bo PHP5 to jest całkiem co innego... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 24.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czyli muszę to wgrać na serwer mam rozumieć zamiast tego co mam teraz, a jak zainstalować php5 na ugu.pl ? Bo tam jest tylko PHP-Fusion, phpBB3 itp
Czy PHP 5.6 będzie dobre do tego ? Ten post edytował Hunter999 24.02.2015, 20:57:10 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 319 Pomógł: 118 Dołączył: 26.11.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
z tego co piszą, to masz tam php 5.x, także spełniasz wymagania. Sam nie zainstalujesz, to strona serwera
-------------------- scriptun.com. Startup z poradnikami do gier ttp.zone i ttpzone.pl
|
|
|
![]()
|
|
Znaczy na ugu.pl wszystko się instaluje czy to webspell czy php by przemo a widziałem jak ktoś kiedyś włąśnie instalował tam ręcznie php albe chyba 4 tak że chyba trzeba je tam zainstalować bo jak wchodzę na serwer to nic nie ma po usunięciu php by przemo czy po prostu mam tam wrzócić cały skrypt ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 279 Pomógł: 58 Dołączył: 14.07.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
PHP-Fusion, phpBB3, php by przemo - to wszystko nazwy skryptów, takie same jak ten Twój.
Wystarczy, że wrzucisz pliki do odpowiedniego katalogu. |
|
|
![]()
|
|
Skrypt zajmuje aż ponad 20mb zawiera folder config, css, images, script, scripts, SQL, tmp i wiele innych czyli mówisz że wystarczy to wrzócić na goły serwer i będzie działać ?
Edit: Ok wszystko przekopiowałem ale teraz jak wchodzę na stronę to wyskakuje coś takiego. Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Can't connect to local MySQL server through socket '/var/run/mysqld/mysqld.sock' (2) in /virtual/m/a/marcin9.ugu.pl/config/connect.php on line 3 Could not connect: Can't connect to local MySQL server through socket '/var/run/mysqld/mysqld.sock' (2) Ten post edytował Hunter999 24.02.2015, 21:44:33 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 2 Dołączył: 2.07.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
trzymaj: błąd
Poszukaj w panelu nazwy hosta tego serwera, może być to np. mysql1.ugu.pl lub coś podobnego no i wstaw to zamiast localhost Ten post edytował thepiotr 24.02.2015, 22:09:46 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 342 Pomógł: 15 Dołączył: 30.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podaj w skrypcie gdzie łączysz się z bazą dane do ugu swojego serwera.
|
|
|
![]()
|
|
Tak wygląda ten kod, dobrze to zrobiłem ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 279 Pomógł: 58 Dołączył: 14.07.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Już to poprawiłem ale teraz wyskakuje inny błąd :/
W linku jest skrypt Kod http://speedy.sh/F7MC2/theperbidskrypt.rar
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 17:44 |