![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 61 Pomógł: 0 Dołączył: 25.08.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, i standardowo pytam,
Sprawa wygląda tak skrypt do obsługi galeri dla użytkowników serwisu, czyli jasna sprawa loguje się i moge sobie dodawac zdjątka i albumy w ramach mojej galerii. Sprawa banalna pobieranie pliku jego obróbka na serwerze itd... Jednakże chodzi mi o wirusy przenoszone w plikach JPG na "dziurawym" windowsie, jak wam wiadomo przez dziure windowsa jak ktoś nie ma ŁATY to może dostac się do naszej maszynki wirusik tylko po obejrzeniu jakiegoś zdjęcia w oknie przeglądarki. I pytanie czy da się jakoś zabezpieczyć wysyłane pliki użytkowników aby żaden z wysłanych plików na serwer do jego galerii nie zawierał właśnie takiego badziewia ? Pozdrawiam ;-) B2N |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 562 Pomógł: 15 Dołączył: 8.08.2003 Skąd: Denmark/Odense Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Można użyć formatu png.
-------------------- Prank - for the fun. Mac - for the simplicity. Deviantart - for the kick.
Life is ours, We live it our way -- Metallica |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
@b2n
Mozesz probowac odpalac jakis skaner anty wir po kazdym uploadzie... innej mozliwosci nie widze poniewaz jakby sie je dalo tak latwo wywalic to by nie bylo problemu. |
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 61 Pomógł: 0 Dołączył: 25.08.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
bregovic: a png bedzie dobrym formatem do publikowania zdjęć ? zakładając ich lepszą jakość ?
hwao: mysle ze administratorzy serwera na to nie pujda... ;-( jakieś inne opcje A powiedzcie mi czy można zainstalowac własnego antywirka albo np. odwołać się do jakiegoś... ? oczywiscie z poziomu php Ten post edytował b2n 17.12.2004, 22:10:37 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A JPGi mopga przenosic wirusy?
-------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
jakbym wiedział że to niemożliwe to bym nie zaczynał tyego posta ;-) a koledzy by nie odpowiadali prawda
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Zapraszam na mój php blog, tworzenie stron.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
W takim razie widze tylko 2 sposoby
albo pobierasz plkik i kowertujesz go sam do jpg (moze wtedy wirus zniknie) albo upladujesz je jako png (dobry format) i ew. konwertujesz do jpg albo zostawiasz png. |
|
|
![]()
|
|
A powiedzcie mi czy może ktoś wie czy taki ew. wirus przenisie się przez plik jpg zapisany na serwerze pod rozszerzeniem png ?
|
|
|
![]()
|
|
Cytat(b2n @ 2004-12-19 15:01:09) A powiedzcie mi czy może ktoś wie czy taki ew. wirus przenisie się przez plik jpg zapisany na serwerze pod rozszerzeniem png ? DZiura dotyczy plikow jpg i ich interpretowania przez winde wiec nie powino byc juz problemu (wirek roznos sie tylko po stronie klienta, na serwerze nic nie zaraza - jak bedzie png to wirka nie bedzie) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 04:46 |