![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 0 Dołączył: 8.01.2015 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam, chciałbym się was poradzić. Dodaje zdjęcia na serwer za pomocą kodu PHP. Mam zdjęcia już na serwerze w odpowiednio posortowanych katalogach. Kod PHP ładnie mi je wyświetla i wszystko ok, jednak teraz chciałbym mieć możliwość dodawania do nich tekstu, jak to zrobić? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 18 Dołączył: 7.10.2007 Skąd: Pruszków Ostrzeżenie: (0%)
|
Utwórz sobie tabelę w bazie danych gdzie w jednej kolumnie będziesz miał nazwę pliku wraz ze ścieżką do niego a w drugiej opis tego zdjęcia
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 0 Dołączył: 8.01.2015 Ostrzeżenie: (0%)
|
Pomysł bardzo dobry. Jednak mam parę folderów ze zdjęciami. Np.
Folder1: 1.jpg 2.jpg 3.jpg Folder2: 1.jpg 2.jpg 3.jpg Folder3 1.jpg 2.jpg 3.jpg Jak widać nazwy zdjęć mogą się powtarzać. Jak zaradzić? Wystarczy wpisać przed zmienną posiadającą nazwę zdjęcia coś takiego: Folder1/.$nazwa ? |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 18 Dołączył: 7.10.2007 Skąd: Pruszków Ostrzeżenie: (0%)
|
Dokładnie i jak masz już ścieżkę z nazwą pliku np folder1/zdjecie1.jpg to szukasz w bazie
Nie wiem jak masz to zrobione wszystko ale jeśli masz kilka zdjęć na jednej stronie to zmień to zapytanie tak aby tylko raz je wykonać. Ze względów wydajnościowych nie robi się pytań w pętli. |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 21.12.2025 - 08:21 |