![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 358 Pomógł: 0 Dołączył: 19.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam osobny plik php, w którym jest klasa do obslugi czegoś tam. Gdy w metodzie tej klasy dam:
echo $_COOKIE['x']; to nic nie pokazuje chociaż takie ciacho istnieje na 1000%. Mam session_start na początku klasy. O co może chodzić? Klasa jest na 100% dobrze napisana (w sensie że nie wywala żadnych błędów), po prostu jak dam if (isset($_COOKIE['x'])) //akcja to nie spełni się ten warunek chociaż te ciacho jest bo zapisuje je w innym pliku na tej samej stronie... tak samo jak dam $klasa->ciacho(); a w tej metodzie echo $_COOKIE['x']; to mi wyświetla te ciasto więc co tu jest grane kurka rurka Ten post edytował d.stp 20.02.2015, 21:54:58 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 270 Pomógł: 184 Dołączył: 7.10.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Probowales z setcookie?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 358 Pomógł: 0 Dołączył: 19.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam w tym innym pliku
setcookie("x", $x, time() + (86400 * 30)); i tak jak mówie na 100% istnieje te ciacho i kiedy korzystam z metody w tej klasie to tak jakby znika ![]() przecież jak mam plik: index.php w którym robię include pliku x.php, a w nim ustawiam te ciacho to próbując wyświetlić ciacho w pliku /x/y/a/z/b/c/q/23123/x/plik.php też powinno zadziałać bo przecież ciacho działa w obrębie domeny, a nie pliku... edit. wyczyściłem cały plik z klasą i dałem samo print_r($_COOKIE) i jak się okazuje nie ma tam tego ciacha więc o co tu chodzi? edit. coś chyba nie trybi ze względu na htaccess, przez który uprzyjaźniam sobie linki tylko jak to teraz zrobić... Ten post edytował d.stp 20.02.2015, 22:58:21 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.08.2025 - 22:37 |