![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 513 Pomógł: 1 Dołączył: 25.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam skrypt którym tworzę wydruki do pliku PDF. Działa ładnie, no ale jest jedno ale... Wieksze tabelki np 500-800 rekordów wymagają większej pamięci, mój hostingodawca niestety ma ograniczenia i nie jestem w stanie jednym klinięciem stworzyć kompletnego pdfa. Wpadłem na pomysł aby user drukował sobie po ileś tam stron i tu natknąłem sie na swój brak wiedzy w temacie.
sprawdzam sobie (mam zastosowana paginację stron, na każdej mam 27 rekordów) ile stron ma cały wydruk:
mając tę wiedzę pomyślałem, że pokaże userowi od której strony do której chce drukować:
jak zrobić aby numer strony kończącej wydruk nie mógł być mniejszy niż numer strony wydruk rozpoczynający, a zarazem nie większy niż 10 kolejnych stron? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No jak to jak? Wystarczy chociażby zwykły warunek IF?
-------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 513 Pomógł: 1 Dołączył: 25.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ok zrobiłem tak, ale jeszcze nie do końca jak chciałem...
w drugim selekcie zmienia mi wartość powyżej pierwszego jest ok, jednak po submicie w pierwszym znów jest 1.......... Morduję się z pewną opcją od dłuższego czasu i co chwila kulą w płot.... Jak zrobić aby wybierając z jedengo selecta wartość, w drugim podstawiała się automatycznie wartość z pierwszego z kolejnymi max większymi o 10 lub do końca pętli FOR? mam na tę chwilę coś takiego:
Ten post edytował krzesik 19.02.2015, 15:02:54 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 22 Dołączył: 20.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie latwiej tak?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 04:31 |