Cześć, mam pewien problem z którym nie mogę sobie poradzić . Mianowicie chodzi o prywatne wiadmości "skrzynka odbiorcza" nie wyświetla mi się treść wiadomości po naciśnięciu na temat -> przenosi do strona.pl/odbiorcza.php?co=8 - > 8 to id wiadomości lecz niestety nić sie nie wyświetla. Drugą sprawą jest to, że nie kasuje mi się rekord po naciśnięciu usuń
<? if(user::isLogged()){
$user = user::getData('', '');
if($_GET["id"]){
$id=intval($_GET["id"]); //zamieniamy zmienną na liczbe, zapobiega to atakom typu sql injection if(mysqli_num_rows($db->query("select wiad_od from wiadomosci where wiad_id=$id and wiad_czyj=0 and wiad_od=".$user['id']))){
$db->query("delete from wiadomosci where wiad_id=$id"); //sprawdzamy czy wiadomość którą użytkownik chce usunąć faktycznie zależy do niego
echo "Usunięto wiadomość!<br>"; }
}
else if($_GET["co"]){
$co=intval($_GET["co"]); //zamieniamy zmienną na liczbe, zapobiega to atakom typu sql injection if(mysqli_num_rows($db->query("select wiad_od from wiadomosci where wiad_id=$id and wiad_czyj=0 and wiad_od=".$user['id']))){
$db->query("update wiadomosci set wiad_przeczytane=1 where wiad_id=$co"); //po raz kolejny zostaje sprawdzony warunek,
$wynik=$db->query("select * from wiadomosci where wiad_id=$co and wiad_czyj=0"); //który również sprawdza właściciela wiadomości
$rekord=mysqli_fetch_array($wynik);
$nadawca=mysqli_fetch_array($db->query("select login from users where id=".$rekord["wiad_od"]));
echo "<br><br><table><tr><td>Nadawca: ".$nadawca["login"]."</td><td>Data: ".date("d/m/Y H:i", strtotime($rekord["wiad_data"]))."</td><td><a href='odbiorcza.php?id=".$rekord["wiad_id"]."'>usuń</a></td></tr>"; echo "<tr><td colspan=3>".$rekord["wiad_temat"]."</td></tr>"; echo "<tr><td colspan=3>".$rekord["wiad_tresc"]."</td></tr>"; }
}
else{
$wynik=$db->query("select * from wiadomosci where wiad_do=".$user['id']." and wiad_czyj=0 order by wiad_data");
echo "<table><tr><td>Nadawca</td><td>Temat</td><td>Data</td><td> </td></tr>"; if(!mysqli_num_rows
($wynik))echo "<tr><td colspan=4 style='text-align:center'>Nie masz żadnych wiadomości!</td></tr>"; else while($rekord=mysqli_fetch_array($wynik)){
$nadawca=mysqli_fetch_array($db->query("select login from users where id=".$rekord["wiad_od"]));
$kw1="";$kw2="";
if(!$rekord["wiad_przeczytane"]){$kw1="<b>";$kw2="</b>";}
echo "<tr><td>".$nadawca["login"]."</td><td><a href='odbiorcza.php?co=".$rekord["wiad_id"]."'>$kw1".$rekord["wiad_temat"]."$kw2</td><td>".date("d/m/Y H:i", strtotime($rekord["wiad_data"]))."</td><td><a href='odbiorcza.php?id=".$rekord["wiad_id"]."'>usuń</a></td></tr>";
}
}
}
else
{
echo "Aby w pełni korzystać z przywilejów tej strony zaloguj się !";
}
?>