![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 261 Pomógł: 2 Dołączył: 13.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki skrypt, że możemy wgrywać kilka plików naraz. Działa to na zasadzie, że w JS mam kod, gdzie po przyciśnięciu "dodaj kolejny plik" pojawia się nowy input taki jak ten:
a potem przesyłamy formularz. Problem pojawia się w kodzie PHP, widzi on tylko jeden plik, mimo że w tablicy powinno być np. 3 pliki - pętla wykonuje się tylko raz. Gdzie popełniam błąd? Tutaj HTML:
A tutaj PHP:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 320 Pomógł: 53 Dołączył: 18.09.2007 Skąd: Radom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak ma Ci to policzyć?
count($_FILES['plik']['size']); nie powinno być? count($_FILES['plik']); |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
@artur_dziocha:
Widziałeś kiedyś tablicę $_FILES dla przesyłanych kilku plików na raz? Jeśli nie to sobie zobacz, a się zdziwisz ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 261 Pomógł: 2 Dołączył: 13.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wie ktoś więc czemu nie widzi utworzonych inputów z javascripta?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Czemu robisz tak:
znacznik.setAttribute(\'name\', \'plik[]\'); ? Przeciez tak byc powinno: znacznik.setAttribute('name', 'plik[]'); Analogicznie reszta. Pozatym patrzyles czy nowoutworzone pola napewno generują sie poprawnie? Mozesz to zrobic w FireBug -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Znaki \ są dodawane z tego powodu, że wyświetlam javascript za pomocą echo ''; - zapomniałem usunąć te znaki w tym przypadku zamieszczajac to tutaj
sprawdziłem FireBugiem poprawność, wszystko ok |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
To zobacz jeszcze co dokladnie idzie w files
print_r($_FILES); -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 06:03 |