![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 25.11.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie zalozmy mam w bazie danych
kot - opis (ktory ma osobna podstrone ) pies -opis (ktory ma osobna podstrone) mam tez w bazie np tabele z artykulami 1 artykul 2 artykul W np. 1 artykule wystepuje slowo "kot", chcialbym AUTOMATYCZNIE linkowac do strony z kotem Jakies sugestie, jak to zrobic? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 90 Pomógł: 4 Dołączył: 14.02.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pobierz z bazy danych treść artykułu np do zmiennej $tresc_artykulu i zamień słowo kot wywolujac funkcję:
następnie zrób w bazie update treści artykułu wstawiając w jej miejsce zawartość zmiennej $tresc_zmieniona. Musisz pamiętać o tym, że zamieni ci wszystkie wystąpienia słowa kot na link, więc będzie to dotyczyło również słów np. kotara, zakotwiczone, Janusz Palikot ; ) itp. itd. Ten post edytował freewalker 17.02.2015, 21:54:16 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To Ci zamieni wystąpienia "slowo" ale nie w linkach i środku tagów. Przetestowane i działa (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 25.11.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tylko ze tu chodzi o automatyzacje, ze np. zamiast 2 zwierzat mam 200, zeby on sam wiedzial ktore slowo jest w bazie
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 279 Pomógł: 58 Dołączył: 14.07.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To przed wysłaniem artykułu, pobierz nazwy wszystkich zwierząt i zamień tamtym preg_replace
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 26.08.2025 - 11:38 |