![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 0 Dołączył: 11.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, nie wiem jak to ugryźć bo chciałbym pobrać zawartość strony internetowej zawierającej życzenia. Właściwie to przerabiam stronę któą kiedyś kolega zrobił tylko w HTML i wszystkie podstrony są w plikach HTML nie PHP więc nie mogę po prostu skopiować z bazy. Myślałem że już takich stron nie ma a tu niespodzianka. Przepisywać wszystko to koszmar
![]()
każda podstrona zawiera np i zależy mi na pobraniu tego nawet do pliku tekstowego bądż z separatorami ' i każda nowa linia nowy rekord. Proszę o pomoc bo nigdy nie zajmowałem się czymś takim i nie wiem czy jest to możliwe. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 90 Pomógł: 4 Dołączył: 14.02.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
myślę, że najszybciej byłoby wykorzystać do tego biblioteki jQuery i przeskakiwać po elementach przy pomocy $("div").next().text();
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 0 Dołączył: 11.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem a czy nei da się tego zrobić w PHP?
dodam że 'wlasciwy-url.html' to zmienna i każdy kawał, żart, treść jest jako oddielna podstona. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 90 Pomógł: 4 Dołączył: 14.02.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ok to pisz od razu, że chcesz zrobić kombajn do pobierania treści stron ; )
po pierwsze to domyślnie, ze względów bezpieczeństwa w konfiguracji serwera masz ustawione allow_url_include=Off co uniemożliwia pobranie zewnętrznej zawartości do php, zmień to w php.ini na allow_url_include=On (jeśli masz dostęp do php.ini) Do Twoich potrzeb - zamiast pisać własny parser polecam bibliotekę PHP Simple HTML DOM Parser, na pewno znajdziesz w niej to czego szukasz |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 14:57 |