![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
PhpStorm nie uznaje mi plikow .ctp za pliki php. Muszę wejsc w ustawienia ->FileType i do plikow php dopisac .ctp. Wowczas jest git.
Jednak gdy zamkne PhpStorm i odpale ponownie, nie pamieta juz tych ustawien i musze na nowo operację powtarzac... Jest ktoś mi w stanie powiedziec, jak to wprowadzic na stałe? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jedynie chyba w Settings->Editor->File Types
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
No i właśnie tam robię. I niestety za każdym odpaleniem PhpStorm muszę to robić od nowa :/
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To spróbuj PPM na plik -> Associate with File Type, dodaj tam gdzie trzeba, zamknij ładnie Storma i sprawdź
![]() |
|
|
![]()
|
|
Juz chyba znalazlem o co chodzilo....
Gdy przełączałem się na inny projekt, który nie miał wpisanego .ctp to po zamknieciu i otwarciu już ten co mial, nie mial... ![]() Musze wiec wszystkim projektom pokolei wpisac te .ctp ... -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
No to jakiś bug, powinni dodać domyślne przypisanie plików zamiast per projekt.
|
|
|
![]()
|
|
To nie jest do konca per projekt. Jak mowilem, jak włącze projekt bez ustawionego .ctp to kasuje mi on niejako ustawienia w projekcie, w ktorym mialem przypisane .ctp :/
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 21:49 |