![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 655 Pomógł: 73 Dołączył: 2.05.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Yop!
Mam kilka pytań odnośnie konfiguracji VPS. Dzisiaj dostałem dostęp, wieczorem będę się bawić. Na początek tylko jedno, później jak natrafie na problemy, których sam rozwiązać nie dam rady. 1. Firewall - Stron będzie maks 2-3, małe, bez dużego ruchu. shorewall? Dobry wybór czy macie coś lepszego / łatwiejszego do ogarnięcia? Ten post edytował Forti 16.02.2015, 16:48:51 -------------------- Overwatch24 - najbardziej zaawansowany Polski portal Overwatch od fanów dla fanów.
Fachowo.co Behance.net/fachowo |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Starczy do tego daj fail2ban i styknie na zmasowane ataki
![]() Generalnie zasada mówi że nie ważne ile stron będzie hostowanych, liczy się bezpieczeństwo. Jeżeli serwer ma być poligonem to fail2ban starczy. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 655 Pomógł: 73 Dołączył: 2.05.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Obecnie bede testować https i OAuth2. później caly serwis stanie. Jak będzie mi sie chciało... A obecnie tracę zapał do tego.
Edit. Zapał w sensie do tworzenia frontu .. ![]() Ten post edytował Forti 16.02.2015, 17:42:13 -------------------- Overwatch24 - najbardziej zaawansowany Polski portal Overwatch od fanów dla fanów.
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mówisz o niceteam ? czy jeszcze coś nowego
![]() |
|
|
![]()
|
|
Overwatch24.pl
Jak strona ma odnieść sukces to musi byc logowanie przez Battle.net. Dobra panowie, mam mały problem ![]() Obecnie strona działa pod adresem: __ip__/overwatch24.pl/public_html jednak gdy wpisze overwatch24.pl to pojawia się znany i lubiany napis 'It Works!", ten sam plik co pod __ip__. Vhosty: Kod <VirtualHost *:80> ServerName overwatch24.pl ServerAlias www.overwatch24.pl ServerAlias *.overwatch24.pl DocumentRoot /var/www/overwatch24.pl/public_html <Directory /var/www/overwatch24.pl/public_html> Order allow,deny Allow from all AddType application/x-httpd-php .php .htm .html </Directory> </VirtualHost> service apache2 reload/restart nic nie pomaga. hosts zaaktualizowany : __IP__ overwatch24.pl gdzie jeszcze szukać problemu? ---------------- edit: oo... www.overwatch24.pl działa, overwatch24.pl nadal nie ![]() i pewna ciekawa kwestia: po internecie gsm DNS są aktualne, jednak po internetach od innego dostawcy już nie ![]() podczas wykonywania apache2 restart pojawiają się logi w apache2/error.log Kod [Sat Feb 21 09:38:30 2015] [notice] caught SIGTERM, shutting down [Sat Feb 21 09:38:31 2015] [notice] Apache/2.2.22 (Debian) PHP/5.4.36-0+deb7u3 configured -- resuming normal operations ---------------- edit: zmieniłe <VirtualHost *:80> na <VirtualHost "overwatch24.pl"> overwatch24.pl działa, www.overwatch24.pl przekierowuje bezpośrednio do var/www/ - czyli odwrotnie ![]() ---------------- edit: ok, działa. w pliku hosts nie mam wpisu *.overwatch24.pl a mimo to gdy wpisze fdfdsfdsfds.overwatch24.pl to pokazuje się index.html z var/www/. virtualhost obecny: Kod <VirtualHost "overwatch24.pl"> ServerAdmin [mój mail] ServerName overwatch24.pl ServerAlias www.overwatch24.pl DocumentRoot /var/www/overwatch24.pl/public_html <Directory /> Options FollowSymLinks AllowOverride None </Directory> <Directory /var/www/overwatch24.pl/public_html> Options Indexes FollowSymLinks MultiViews AllowOverride None Order allow,deny allow from all </Directory> ScriptAlias /cgi-bin/ /usr/lib/cgi-bin/ <Directory "/usr/lib/cgi-bin"> AllowOverride None Options +ExecCGI -MultiViews +SymLinksIfOwnerMatch Order allow,deny Allow from all </Directory> ErrorLog ${APACHE_LOG_DIR}/error.log # Possible values include: debug, info, notice, warn, error, crit, # alert, emerg. LogLevel warn CustomLog ${APACHE_LOG_DIR}/access.log combined </VirtualHost> Kod 127.0.0.1 localhost
__IP__ overwatch24.pl __IP__ www.overwatch24.pl Ten post edytował Forti 21.02.2015, 10:00:34 -------------------- Overwatch24 - najbardziej zaawansowany Polski portal Overwatch od fanów dla fanów.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 05:19 |