![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 15.02.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Wiem że jestem świeży i cep ale potrzebuje waszej pomocy do przerobienia kodu z pythona na PHP, zależy mi by skrypt był wykonywalny ze strony przeglądarki. Czyli wysłać plik(.txt .nc) na serwer i tam przerobiony na kilka mniejszych Kod #!/usr/bin/env python #-*- coding: utf-8 -*- import sys import os import re import Tkinter as tk import tkMessageBox import os.path import datetime import tkFileDialog tk.Tk().withdraw() backup = tkFileDialog.askopenfilename (filetypes = [('NC files', '.nc'), ('text files', '.txt')], title = '! Wybierz plik do przetworzenia !') if os.path.isfile( backup ): # stworzenie katalogu tk.Tk().withdraw() HAASCNC = tkFileDialog.askdirectory (initialdir = '/home', title = '! Wybierz folder do zapisu wszystkich programów !') if os.path.isdir( HAASCNC ): if not os.path.isdir(HAASCNC): os.mkdir(HAASCNC) # otworzenie pliku do zapisu listy stworzonych plikow file_list = open( HAASCNC + '/listprog.txt', 'w') file_list.write('%\nO00000(LIST-PROG)\n') # pliku do zapisu danych. na poczatek None aby pominac linie przed pierwszym O[0-9]{5} file_out = None with open(backup, 'r') as file_in: for line in file_in: line = line.rstrip('\n') # sprawdzenie czy linia zawiera nazwe pliku O[0-9]{5} if re.match('^O[0-9]{5}.*', line): # zamiana pewnych znakow line = line.replace('/',' ').replace(' ','') # zamkniecie poprzednio otwartego pliku (jesli nie jest None) if file_out: # dodanie koncowej linii z % file_out.write('%\n') file_out.close() print line # otwarcie/stworzenie nowego pliku file_out = open(os.path.join(HAASCNC, line), 'w') # dodanie poczatkowej linii z % file_out.write('%\n') # zapisujemy nazwe do pliku z nazwami plikow ! file_list.write( '/' + line + '\n') # zapisanie linii jesli zostal juz utworzony plik if file_out: if not line: line = '' file_out.write(line + '\n') # zamykniecie ostatniego tworzonego plik if file_out: file_out.write('%\n') file_list.write('%\n') # zamykniecie pliku z lista stworzonych plikow file_list.close() msg = u'Wszystkie pliki zostały wyodrębnione.\nZnajdujš się w katalogu:\n' + HAASCNC + u'\n\nLista programów znajduje się w pliku:\n' + HAASCNC + u'/listprog.txt' else: msg = u'Nie wybrano katalogu do zapisu' else: msg = u'Nie wybrano pliku *.nc lub *.txt' tk.Tk().withdraw() tkMessageBox.showwarning("HAASCNC", msg ) Pozdrawiam i liczę na pomoc Ten post edytował ryby007 15.02.2015, 22:19:29 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 1 Dołączył: 16.02.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
możesz włączyć skrypt w php za pomocą shell_exec i echować sobie to co zwróci ta funkcja
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 731 Pomógł: 141 Dołączył: 9.05.2011 Skąd: śląskie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Szanuj innych czas! Kliknij
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 87 Pomógł: 3 Dołączył: 15.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Prosił wyraźnie o przerobienie na PHP, a nie drogę na skróty.
Jest taka nie pisana zasada, jeśli się gówno wie to się nie odpowiada. Jeśli poczekasz chwile to ci napiszę skrypt w php ![]() PS: Przepraszam że post pod postem, ale masz : http://pastebin.com/ccDjetT3 -------------------- "Zło do triumfu potrzebuje tylko tego, aby dobrzy ludzie nic nie robili" |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 15.02.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam ponownie.
Coś mi nie wychodzi bo nie znam się na PHP a pythona to tylko można powiedzieć "liznąłem". Nie wiem jak to zrobić by wołało o plik przez okienko wyboru pliku i na końcu trzeba podać gdzie ma być zapisany przez okienko. Zależy mi na tym by z poziomu smartfona/komputera wysłać przez przeglądarkę plik tekstowy który zostanie przerobiony przez ten skrypt na mniejsze pliki tekstowe. Na koniec wybrać folder na telefonie/komputerze gdzie mają być pobrane pliki. Ten post edytował ryby007 21.02.2015, 10:03:30 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 01:43 |