![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 12.02.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich,
Jestem tu nowy, a to jest mój pierwszy post. Zapoznałem się z przypiętymi tematami wiec mam nadzieje że nie popełniam tu żadnego błędu. A teraz do rzeczy. Mam na stronie cztery elementy typu class zamknięte w divie: CODE <div id="Przyciski"> <p class="Przycisk">Sporty Wodne</p> <p class="Przycisk">Szkolenia</p> <p class="Przycisk">Galeria</p> <p class="Przycisk">Kontakt</p> </div> Po wciśnięciu na jeden z nich otwiera mi się okno z parametrami, które zdefiniowałem w CSS: CODE .WindowShow{ visibility: visible; height: 400px; width: 800px; margin-left: 100px; margin-top: 80px; background-color: #fff; position: absolute; border: 8px groove; opacity: 0.6; } Przyciski działają w oparciu o kod java script: CODE <script type="text/javascript"> $(document).ready(function(){ $("#Przyciski p").click(function(){ $(this).toggleClass("Click"); $("#Window").toggleClass("WindowShow"); }); }); </script> (Klasa Click zmienia jedynie kolor tła użytego przycisku na biały). Kod, który wstawiłem powyżej działa dotąd tak jak tego sobie życzyłem i chciałbym go teraz rozwinąć. Jak zablokować możliwość wciśnięcia innego przycisku niż ten, którego użyliśmy kiedy okno jest otwarte? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 22:17 |