![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 6.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem z enterem przy wpisywaniu się do księgi. Użyłem kodu zamieszczonego ponizej (notabene dobry człowiek o nicku SF nie dawno go pisał). Wrzuciłem ( linia 22)wyswietlanie linii po zakończeniu kazdego wpisu i jest ok doputy, dopuki w treści nie klepnie się enterka. wtedy linia wyswietla się po enterze dzieląc (wizualnie, licznik zlicza prawidłowo) wpis na tyle części , ile ktoś klepnął enterów. Proszę o radę, jak się pozbyc problemu ( linia niech zostanie
![]() [php]<? $plik="licznik.txt"; $myplik=fopen($plik, "r"); $mylinia=fgets($myplik, 100); print("Liczba wpisów : $mylinia<br>"); print("$myLine <HR size=2 Width=\"100%\" <br><br>"); fclose($myplik); ?> <?php define('MAX', 10); // maksymalna liczba wpisow na stronie $file = 'opiniewpis.txt'; $aLines = file($file); $iCount = count($aLines); $iStart = @(int)$_GET['start']; for($i=$iStart; $i < $iCount && $i < $iStart + 10; $i++) { echo $aLines[$i].'<br><br />'; echo("$myLine <HR size=1 Width=\"90%\" <br><br>"); } if($iCount > MAX) { pagenumbering($iStart, MAX, $iCount, ''); } /** * $start - od ktorej pozycji mamy wyswietlac infromacje * $one_page - ile informacji na jednej stronie * $quantity - calkowita ilosc informacji mozliwych do wyswietlenia * $get - czesc url, przesyla potrzebne dane */ function pagenumbering($start, $one_page, $quantity, $get='') { // czy potrzebne jest stronicowanie if($one_page >= $quantity) { return; } // strzalka w lewo, wstecz if($start!=0) { echo '<a href="?'. $get .'&start='. ($start-$one_page) .'"><< poprzednie </a> '; } // numeruj strony, zaznacz na ktorej jestes for($i=0, $j=1; $i<$quantity; $i+=$one_page, ++$j) { if($start <= $i && $start > $i-$one_page) { echo $j.' '; } else { echo '<a href="?'. $get .'&start='. $i .'">'. $j .'</a> '; } } // strzalka w prawo, dalej if($start+$one_page < $quantity) { echo '<a href="?'. $get .'&start='. ($start+$one_page) .'"> następne >></a>'; } } ?> <? $nazwa="opiniewpis.txt"; $myFile=fopen($nazwa, "r"); $i=1; while(!feof($myFile)) { $myLine=fgets($myFile, 512); $tablica[$i]=$myLine; $i++; } fclose($myFile); for($i=$wpisy;$i<$wpisy+$ile;$i++) if($i<=$mylinia) print("$tablica[$i] <BR><BR><HR size=1 Width=\"80%\" <BR>"); ?> |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Używaj znaczników php ! Nie wiem, która to 22 linia. Co do entera to problem jest balany bo wystarczy zamienić "\n" lub "\r\n" na <br> i po problemie. Funkcja str_replace" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual czy jakoś tak.
-------------------- Zapraszam na mój php blog, tworzenie stron.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
A ja napisałem na php.pl taki fajny artykuł....
http://php.pl/index.php/phppl/artyku_y/pom...i_ko_ca_wiersza -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 7.07.2025 - 02:04 |