![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 350 Pomógł: 31 Dołączył: 23.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej,
Korzystam z LESSa, który kompiluje mi CSS - ten przekompilowany CSS jest później używany przez symfony i przenoszony do folderu "web", tylko nie mogę poradzić sobie z obrazkami, które użyłem w cssie jako background-image. Więc LESS/CSS wypluwa mi taki kod jak wprowadziłem:
jednak gdy uruchomie aby symfony przeniosło aktywa do 'web' folderu wówczas css background-image generuje mi się:
ogólnie obrazek "background_main.png" znajduje się w folderze: web/bundles/<nazwa_bundle>/images/background_main.png (sf zdołał go przenieść) korzystam z cssrewrite (mam odpowiedni wpis w config.yml według dokumentacji (use_controller: false) z informacji dodatkowych: pracuje na windowsie (podobno tutaj są problemy z tym(?)) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy używasz filtru cssrewrite?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 350 Pomógł: 31 Dołączył: 23.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Używam filtru, ale moja reguła załączania w tej chwili wygląda tak:
Kod {% stylesheets '@TestStaticBundle/Resources/public/css/front-layout.css' filter='cssrewrite' output='css/compiled/front.css' %} Tylko jeśli użyje zapisu bundles/teststatic/css/front-layout.css zamiast tego prefixu z "@" to wtedy jak piszę CSSa to mam w końcu pisać CSSa w ścieżce: /src/Test/StaticBundle/Resources/public/css/... czy w folderze "web" ? Ten post edytował wujek2009 12.02.2015, 18:13:37 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 11:27 |