![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 0 Dołączył: 14.01.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Chciałbym abyście zapoznali się z serwisem evantodesign.pl po czym go ocenili. Może tego nie widać, ale strona ma dość rozbudowany szkielet, dlatego może ktoś z was zauważy jakiś błąd choć wydaje mi się, że błędów nie powinno być.
Pozdrawiam i czekam na opinie. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 675 Pomógł: 58 Dołączył: 17.12.2013 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
zmniejsz sobie okno przegladarki i odpowiedz sobie sam na pytanie... czy z taka strona mozna sprzedawac szablony? w zasadzie widze blad na bledzie.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 0 Dołączył: 14.01.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodzi Ci o to że nie jest Responsywna ? Na razie nie będzie dostosowana do urządzeń mobilnych bo nie ma takiej potrzeby. Jeżeli widzisz błąd na błędzie to wskaż mi te błędy, oprócz tego że strona nie jest responsywna.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To dosyć dziwne, że nie jest responsywna, bo wygląda jakbyś ją robił w bootstrapie.
Tak na szybko: 1. http://evantodesign.pl/kontakt/?cat=0&s=%3Cscript%3E 2. Nie można kliknąc w kontakcie w pole e-mail (trzeba przechodzić tab) 3. U mnie na ubuntu 14.04 nie widać poprawnie czcionek (są też problemy z polskimi znakami, które przeglądarka zamienia na defaultowe) 4. Co to ma być? Dlaczego nie ma redirecta? http://evantodesign.pl/wp-comments-post.php 5. Przy komentarzach po kliknięciu tekst się nie zaznacza, nie ma też tab order (jak kliknę tab to mnie przenosi na górę strony) 6. Routing wygląda na to, że masz wpis w htaccesie do każdej podstrony? Przynajmniej tak to wygląda Przelewów nie będę testował, bo nie mam zamiaru płacić. -------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
I to jest konkretna oodpowiedź. Szablon nie jest na żadnym frameworku. Postaram się to szybko naprawić
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 655 Pomógł: 73 Dołączył: 2.05.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na wordpress jest. A to nawet gorzej
![]() -------------------- Overwatch24 - najbardziej zaawansowany Polski portal Overwatch od fanów dla fanów.
Fachowo.co Behance.net/fachowo |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 717 Pomógł: 120 Dołączył: 18.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://evantodesign.pl/szablon-allegro-supreme/
Cytat Zaczynasz handel w serwisie allegro? Zapewne zastanawiasz się jak zwiększyć swoją sprzedaż. Przedstawiamy Ci rozwiązanie Twojego problemu, jakim jest szablon aukcji, który przykuje uwagę każdego klienta. Zastosowane rozwiązania graficzne, skutecznie zatrzymają go na aukcji, co stanowić będzie nowy rozdział w Twoim biznesie. Dzięki tak zaprezentowanej aukcji, Twój klient otrzyma w niezwykle przejrzysty sposób, wszystkie informacje potrzebne mu do podjęcia decyzji o zakupie Twoich produktów. Nasz szablon allegro sprawdzi się we wszystkich rodzajach aukcji, które prowadzisz, czyniąc je profesjonalną platformą sprzedażową Twojej firmy. Zaskocz swoich klientów i daj im mocny impuls do zakupów w Twoim sklepie allegro. TL;DR? Równie dobrze mógłbyś wstawić tu Lorem Ipsum, bo i tak nikt tego nie przeczyta (szczególnie takiego marketingowego bełkotu) http://evantodesign.pl/szablon-allegro-illusion/ Cytat Uniwersalny szablon aukcji swoim wyglądem oraz stylistyką wykonania zachęca potencjalnego klienta do pozostania na stronie aukcyjnej, a zastosowane barwy idealnie skomponują się z większością wystawianych produktów. Jego przejrzystość oraz funkcjonalność ułatwia kontakt potencjalnym klientom oraz szybkie i bezproblemowe dokonanie zakupu, co bardzo często w tym biznesie decyduje o przewadze nad konkurencją. Dzięki możliwościom jakie daje nasz szablon allegro, Twój biznes ruszy z kopyta, a Twoje aukcje zaczną generować większe zyski. Tu tak samo. Polecam książkę "Nie każ mi myśleć". Ludzie tyle bełkotu wstawiają na stronach, a prawda jest taka, że nikt tego nie czyta i w większości przypadków takie teksty łechcą jedynie ego autora (ciekawe ile razy na tej stronie zostało powtórzone słowo "profesjonalny" czy "nowoczesny" itp.?) Ten post edytował PrinceOfPersia 11.02.2015, 03:46:23 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 675 Pomógł: 58 Dołączył: 17.12.2013 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
wskazowka odnosnie opisow ktore @PrinceOfPersia wytknal.... wywal je. napisz w punktach jakie wymagania ma szablon, jakie technologie wykorzystuje, bootstrap, jquery, angular? z czym jest kompatybilny, presta, magento, wordpress czy inny cms? czlowiek ma w dupie co to za szablon, podoba mu sie, bedzie pasowal do jego systemu - kupi.
odnosnie rwd... jak nie ma potrzeby? urzadzenia mobilne maja wiecej rynku niz pecety teraz.. nie jestes rwd to nie ma Cie na wiekszosci rynku. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 655 Pomógł: 73 Dołączył: 2.05.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat odnosnie rwd... jak nie ma potrzeby? urzadzenia mobilne maja wiecej rynku niz pecety teraz.. nie jestes rwd to nie ma Cie na wiekszosci rynku. proof? ![]() -------------------- Overwatch24 - najbardziej zaawansowany Polski portal Overwatch od fanów dla fanów.
|
|
![]()
|
|
szukam szukam i wygooglowac nie potrafie... pod koniec zeszlego roku czytalem jakis raport seo od google z prognoza ze w tym roku wiekszosc wyszukan na ich systemach ma isc z urzadzen mobilnych co podobno sie sprawdzilo w styczniu. i to nie byl blog jakiegos mikro pozycjonera tylko podsumowanie google wiec osobiscie daje temu wiare - postaram sie zweryfikowac jak bede mial chwile.
|
|
|
![]()
|
|
w fimie kilkanaście serwisów, suma unid users to jakieś 5-6 cyfr miesięcznie, sesji znacznie więcej. Mobile to przedział 15-35% zależnie od serwisu. Z życia wzięte a nie statystyki od googla. Sporo ludzi na telefonie wyszukuje drobne info typu najliższy mcDonald i na tym się kończy.
-------------------- Overwatch24 - najbardziej zaawansowany Polski portal Overwatch od fanów dla fanów.
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 178 Pomógł: 49 Dołączył: 16.04.2012 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Brak chęci zastosowania responsywności, nie oznacza, że strona może wyglądać jak gówno na mniejszych rozdzielczościach. Da się stworzyć stronę, która wygląda dobrze na mniejszych rozdzielczościach, bez stosowania media queries.
Moim zdaniem niedopuszczalna jest sytuacja, w której elementy strony (a w szczególności kluczowe elementy) z powodu niskiej rozdzielczości zaczynają na siebie chaotycznie nakładać lub zaczynają się pojawiać jakieś dziwne przejścia do nowej linii. Jak to rozwiązać? Bardzo prosto - ustalić minimalną szerokość i wyświetlić scrolla. I choć nie jest to nowoczesne i najbardziej użyteczne rozwiązanie, to jednak nadal jest to stosunkowo dobre rozwiązanie (a z pewnością lepsze, niż błędne wyświetlanie strony). |
|
|
![]()
|
|
Dzięki za fajne odpowiedzi, no ale niestety nie mogę się z nimi zgodzić. Tak się zastanawiam jak to napisać, żeby każdy dobrze to zrozumiał.
Odnośnie RWD. Strona nie potrzebuje w tej chwili RWD bo nie, nie ma żadnych wejść z urządzeń mobilnych. A po za Tym RWD w sklepach to w ogóle inna bajka o której nie będę się wypowiadał bo to już szerszy marketing. Odnośnie opisów. Może bełkot może nie bełkot, ale swoje robi. Taki content w zupełności wystarczy. Panowie, ja na co dzień mam styczność z SEO, szeroko pojętym e-marketingiem i webdesignem. Zajmuję się tym od kilku ładnych lat. Nie chcę nikogo obrażać, ani nie chcę, żeby ktoś poczuł się urażony, ale wypowiedzi odnośnie RWD i contentu są poprzedzone waszą ogromną niewiedzą na ten temat. Pozdrawiam ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skoro wiesz lepiej co jest dla Ciebie dobre to tu napisałeś?
Ktoś Ci pokazuje opinie od drugiej strony. Ja również nie widzę żadnego sensu "bełkotu" pod szablonem. Nie interesuje mnie że on robi za marketing. Mnie interesuje produkt, jego najważniejsze cechy. Nie mam ochoty czytać 30 linijek tylko po to żeby się dowiedzieć że jet on ohhh ahh i super zajebisty ale brak jakichkolwiek konkretów. To trochę jak zachwalanie (przepraszam za kolokwializm ale tego wymmaga sytuacja) gówna w papierku jakie to ono jest super. |
|
|
![]()
|
|
Nie wiem czy konkretnie rozejrzałeś się po stronie z produktem. Wejdź w produkt i po 2 buttonami " demo" i "kup teraz" masz mały box z info. kliknij w button zobacz, a następnie dowiedz się czym jest duplicate content.
Napisałem tu po to aby, np taki user b4rt3kk pomógł wytknąć błędy na stronie które należy poprawić. Sam zajmuje się tym serwisem, sam wszystko robię, dlatego czasami warto poprosić o pomoc jak się nie ma pewności czy wszystko jest porządku ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 178 Pomógł: 49 Dołączył: 16.04.2012 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Odnośnie RWD. Strona nie potrzebuje w tej chwili RWD bo nie, nie ma żadnych wejść z urządzeń mobilnych. Chcesz zatem powiedzieć, że strona jednak może źle wyglądać na mniejszych rozdzielczościach? Sam często przeglądam strony na komputerze, mając je na połowie ekranu fullhd - nie każdy przegląda internet na zmaksymalizowanym oknie. Efekt: http://i.imgur.com/FPf4T1L.png I tak jak wspominałem - poprawienie tego nie musi się wiązać z RWD. Takie problemy były rozwiązywane, zanim zostały wprowadzone do przeglądarek media queries. |
|
|
![]()
|
|
Spoko spoko. Zapewne niedługo się za to zabiorę, ale na razie mam do zrobienia rzeczy o wyższym priorytecie niż ten
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 717 Pomógł: 120 Dołączył: 18.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Odnośnie opisów. Może bełkot może nie bełkot, ale swoje robi. Taki content w zupełności wystarczy. Panowie, ja na co dzień mam styczność z SEO, szeroko pojętym e-marketingiem i webdesignem. Zajmuję się tym od kilku ładnych lat. Nie chcę nikogo obrażać, ani nie chcę, żeby ktoś poczuł się urażony, ale wypowiedzi odnośnie RWD i contentu są poprzedzone waszą ogromną niewiedzą na ten temat. "Być potężnym – to tak samo jak być damą. Jeśli musisz zapewniać, że nią jesteś – to nie jesteś." Margaret Thatcher ![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 10:34 |