![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 10.02.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Jak w temacie, używam Wordpress'a, jestem zielony w php, a potrzebuję dorobić jedną opcję w formularzu.
Zasada działania formularza: Są do wypełnienia trzy pola (jest ich więcej, ale o tych trzech będziemy tutaj rozmawiać, bo w okół nich jest ten cały temat): Pole 1: nick Pole 2: Punkty początkowe Pole 3: Punkty obecne Chcę dorobić Pole 4: Suma Punkty podawane są inaczej, niż powinny - dla przykładu: Pole 2: 4 Pole 3: 5 Teraz równanie jakie ma wyjść: Pole 2 - Pole 3 (4-5) da nam wynik w Pole 4: -1 Rzecz ważna, to taka, że wynik nie może wychodzić ujemny, tylko dodatni. O co tutaj chodzi. Gościu o nicku Kowalski wpisuje sobie dane w formularzu wpisuje pole 1,2,3 (pole 4 uzupełnia automatycznie podając wynik dodatni) i klika wyślij. Te informacje trafiają do bazy danych. Później to mi pójdzie gładko, bo chodzi tylko o zliczenie punktów dla danego użytkownika. Wtyczka jakiej używam: https://wordpress.org/plugins/contact-form-7/ Daję poniżej wycinek tego co mam wpisane we wtyczce, aby formularz istniał na stronie: Cytat [text text-nick 60/30 id:1 class:class-nick placeholder "Nick"] [text text-punktypocz 60/30 id:3 class:class-punktypocz placeholder "Punkty początkowe"] [text text-punktykonc 60/30 id:4 class:class-punktykonc placeholder "Punkty końcowe)"] Ktoś jest w stanie mi pomóc? //Edit myślałem nad short code jako funkcja, która może odjąć [text-punktypocz] od [text-punktykonc] jednak wydaje mi się, że to nie zadziała. Ten post edytował rQb 10.02.2015, 10:44:59 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 21.06.2025 - 23:30 |