![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 9.02.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Ostatnio robiąc jakąś stronę na Wordpressie zauważyłem że gdy czasami naniosę jakieś zmiany np w szablonie (od literówek bo większe fragmenty kodu), to po nawet kilkukrotnym odświeżeniu strony zmiany się nie pokazują. Dopiero po jakimś czasie i kolejnych odświeżeniach (dodam że próbowałem ctrl+r, ctrl+F5) pokazuje się zmieniona treść. Od czego to jest zależne i jak ustawić by każde odświeżenie pokazało zmiany? Dodam że problem ten jest nawet w prostym pliku php odpalanym bezpośrednio przez przeglądarkę. Sprawa o tyle uciążliwa, że czasami żeby zobaczyć zmiany muszę odświeżać kilkanaście razy a pracuję nad skryptem który wysyła limitowane zapytania do innego serwisu. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 559 Pomógł: 93 Dołączył: 4.03.2008 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jakie nagłówki wysyła ta strona?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 9.02.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Request headers:
Accept:text/html,application/xhtml+xml,application/xml;q=0.9,image/webp,*/*;q=0.8 Accept-Encoding:gzip, deflate, sdch Accept-Language:pl-PL,pl;q=0.8,en-US;q=0.6,en;q=0.4,de;q=0.2 Cache-Control:max-age=0 Connection:keep-alive + Cookie, host i user agent w odpowiedzi dostaje: Connection:Keep-Alive Content-Encoding:gzip Content-Length:824 Content-Type:text/html Date:Tue, 10 Feb 2015 09:39:40 GMT Keep-Alive:timeout=5, max=100 Server:Apache/2.4 Vary:Accept-Encoding Przy czym sam żadnych nagłówków nie ustawiam. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja bym obstawiał jakiś akcelerator który trzyma cache w pamięci.
Jaki serwer. |
|
|
![]()
|
|
Serwer współdzielony hostowany najczęściej na IQ. Czyli raczej nie ma możliwości obejścia tego cache'a i odświeżania za każdym razem?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 806 Pomógł: 1828 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 21:57 |