![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 0 Dołączył: 16.01.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam potrzebuję zrobić alert z inputem w JS potrzebny do stworzenia bbcode, a mianowicie po klinkięciu w button mam aktualnie że w inpucie się pojawia [url=..][\url] ale chcę aby po kliknięciu w button pojawił się alert z inputem gdzie można wkleić link, po kliknięciu OK ma się pojawić następne okienko gdzie możemy wstawić tekst alternatywny, po kliknięciu OK dopiero ma się wstawić do formularza [url=link]opis[\url] wiem że coś z alertem można kombinować tylko jak zrobić żeby zapamiętał twoj link i go wkleił?
Ten post edytował maki1234 8.02.2015, 13:08:27 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
alert wyswietla komunikat i nie pozwala nic wkleic...
To PROMPT pozwala na wpisanie tekstu -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 0 Dołączył: 16.01.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dobra dobra już take coś mam:
Oraz button z id oraz onclick="url();" Wszystko działa jak najbardziej poprawnie, tj wyświetla się jeden prompt potem drugi tylko jak to teraz wkleić w textarea o id=text który jest w formularzu o id=form?? Coś z document.write trzeba kombinować? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
document.getElementById('id twojego pola').value+='wartosc jaka chcesz dopisac';
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Niestety nie działa to w ogóle, pradziłem sobie inaczej
![]() |
|
|
![]()
|
|
Cytat Niestety nie działa to w ogóle, Widac zle uzyles to co napisalem. Wiec jak nie umiesz czegos zastosowac, nie pisz, ze nie dziala ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
No fakt że nie umiem bo w JS zielony jestem ale masz kod i jak możesz oczywiście powiedz na czym się majdnąłęm
![]()
Już nie daję tych znaczików url tylko chciałem sprawdzić czy w ogóle coś doda ![]() Ten post edytował maki1234 8.02.2015, 16:40:02 |
|
|
![]()
|
|
A masz pole o ID 'text'? Pokaz kod HTML bo jakos nie wierze
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Mam textarea o nazwie text jutro ci kod pokaze jak chcesz
![]() |
|
|
![]()
|
|
Cytat nazwie text Wyraźnie napisalem ID a nie NAZWA :/
|
|
![]()
|
|
O Boże....
Działa, jakie głupie błędy popełniam... Dzięki za cierpliwość... wszystko działa! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 19:49 |