![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 29.04.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Jakiś czas temu poprosiłem o pomoc przy wysyłaniu formularza pod konkretny link. Działa on tak,że zaznaczamy checkboxem uzytkownikow do ktorych ma zostać wysłana treść formularza kod do wybrania użytkowników wygląda tak: $query = "SELECT nick FROM nazwa_bazy ORDER BY nick"; $result = mysql_query($query); $num_results = mysql_num_rows($result); for($i = 1; $i <= $num_results; $i++) { $row = mysql_fetch_array($result); $nick = stripslashes($row["nick"]); echo "<td>$nick<input type=\"checkbox\" name=\"niczek\" value=\"$nick\"></td>"; } lista użytkowników wyświetla się poprawnie,ale po zaznaczeniu kilku z nich formularz wysyła się do tylko jednej osoby pewien użytkonik podpowiedzial mi ,że powinienem zebrać wartości checkboxow jedno pole z wykorzystaniem JavaScript. Szukalem o tym w internecie, probowalem sam cos wymyślić,ale nie wychodzi mi to niestety. Jakby ktoś mial jakis pomysł to bedę wdzieczny jesli mi pomoże z tym formularzem ![]() Ten post edytował dawid22441 7.02.2015, 15:34:31 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 270 Pomógł: 184 Dołączył: 7.10.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po za tym tekstem "formularz wysyła się do tylko jednej osoby" ciezko jest stwierdzic jaki masz problem?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 29.04.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
faktycznie nie sprecyzowałem dokładnie
to ma działac tak ,że jak zaznacze np 40 osób to dane z formularza wyśle do tych 40 osób a teraz jeśli zaznacze te 40 osób to wysyła tylko do jednej, resztę pomija Ten post edytował dawid22441 7.02.2015, 15:53:45 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 270 Pomógł: 184 Dołączył: 7.10.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Probowalem juz tego i nie działa, napisalem w pierwszym poscie ze formularz wysyłany jest pod konkretny link a nie do pliku na moim serwerze
|
|
|
![]()
|
|
Zeby dostac sie do swojego pliku tez musisz podac konkretny link , a jak wyglada odebranie danych w tym konkretnym linku?
|
|
|
![]()
|
|
Jak nie wiesz w jaki sposob sa odbierane dane itd. to nie uda Ci sie nigdy wykonac takiej operacji. Jesli chodzi o wyslanie kazdej wartosci zaznaczonego checkboxa to podany przyklad jest odpowiedni.
|
|
|
![]()
|
|
hmm w tym temacie http://forum.php.pl/index.php?showtopic=23...t&p=1142865 Nospor podpowiedział jak nalezy to zrobic, tylko tak jak napisalem na poczatku, probowalem cos wykombinować lecz mi nic nie wyszlo niestety
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
I super. Nie ma powodu, bys zakladal kolejny identyczny temat
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 20:49 |