![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 14.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Jest możliwość złożenia zapytania MySQL w ten sposób, żeby usunąć w bazie wszystko co ma ciąg 9 cyfr ? Mam kilkanaście tysięcy wpisów 123456789 i chciałbym je usunąć ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Jest możliwość złożenia zapytania MySQL w ten sposób, żeby usunąć w bazie wszystko co ma ciąg 9 cyfr ? Mam kilkanaście tysięcy wpisów 123456789 i chciałbym je usunąć ![]() MySQL nie ma niestety preg replace, jest za to plugin, który możesz sobie doinstalować, o ile masz taką możliwość: https://github.com/hholzgra/mysql-udf-regexp -------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 148 Pomógł: 17 Dołączył: 20.12.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 14.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czyli raczej nie ma możliwości usunięcia tekstu który posiada 9 znaków ?
Może to można jakoś zrobić przy pomocy php ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czyli raczej nie ma możliwości usunięcia tekstu który posiada 9 znaków ? Może to można jakoś zrobić przy pomocy php ![]() Wyjaśnij dokładnie co chcesz osiągnąć, bo teraz to cholera wie. Wg mnie jedna z tych opcji będzie prawdziwa: 1. Chcesz usunąć wiersze, gdzie w kolumnie tekstowej występuje po sobie 9 dowolnych znaków numerycznych 2. Chcesz zamienić wiersze j.w. 3. Chcesz zamienić 9 dowolnych cyfr w tych wierszach na pusty znak 4. Chcesz usunąć wiersze, gdzie kolumna ma długość 9 znaków i są to znaki numeryczne -------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
3 : )
|
|
|
![]()
|
|
3 : ) Potrzebujesz do tego wyrażeń regularnych, których brak w MySQL, ale możesz doinstalować sobie plugin, o którym pisałem kilka postów wyżej. Wyrażenie typu: Kod #[0-9]{9}# Powinno dać radę. -------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 14:01 |