![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 8.01.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czesc, mam obecnie sklep na home.pl mysle nd migracja do nazwy co myslicie o tych hostingach? Jakich uzywacie? No i ... ktory lepszy?
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zamienił stryjek siekierkę na kijek.
Jakieś dane? Ruch, obciążenie, ilość danych? Z tego co napisałeś to ja Ci mogę z fusów od herbaty powróżyć. Chcesz? Ostatnio pałam się do dobrej herbaty to i może dobra wróżba wyjdzie ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 417 Pomógł: 44 Dołączył: 23.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zależy pod jakie obciążenie to potrzebujesz, ale tak czy inaczej ja polecam Azure / DigitalOcean
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zamienił stryjek siekierkę na kijek. To dobrze podsumowuje te "firmy". @Enikc - zauważ, że nikt nie poleca wyżej wspomnianych firm, chyba że ma w tym interes np. program partnerski. Tematów o domenach i hostingach trochę było, nie ma sensu tworzyć kolejnego. -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 798 Pomógł: 307 Dołączył: 13.05.2009 Skąd: Gubin/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zarówno home i nazwa celują w strony wizytówki, gdzie najlepiej cały kontent jest statyczny, a to wszystko w promocyjnej cenie średniego VPS'a gdzie takich głupich limitów nie masz.
Jest kilka powodów dlaczego ktoś wybiera któryś z wymienionych hostingów: - nie ma doświadczenia z tą firmą i nie potrafi poszukać opinii w internecie; - ma za dużo hajsu na serwowanie statycznej wizytówki; - lubi płacić za usługi poniżej krytyki a potem pytać się na forum jak rozdzielić bazy danych, lub zoptymalizować skrypt; Klienci nazwy/home dzielą się na dwa rodzaje: - tych którzy byli klientami; - tych którzy szukają innego hostingu; Można by tak długo wypisywać cięte żarty o tych firmach, szkoda że większość (jak nie wszystkie) są prawdziwe.. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Nie mniej z dwojga złego ja bym wybrał nazwa. Z home miałem takie przeboje że nigdy wiecej. A ich administratorzy nie rozumieją prostych rzeczy, które nawet zrozumieli by nasi userzy w przedszkolu...
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pomyśl sobie że jedna firma z którą współpracuję widzi w oczach tylko home.pl i nic więcej
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 655 Pomógł: 73 Dołączył: 2.05.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dużo jest takich ludzi. Home i nazwa to przecież super sprawa, tak jak wordpress
![]() z drugiej strony z ovh ostatnio też o problemach słyszałem ostatnio. Ja mam na hekko i na razie problemów brak. Dział techniczny odpisuje konkretnie i rzetelnie nawet po 5-10 minutach na proste sprawy. -------------------- Overwatch24 - najbardziej zaawansowany Polski portal Overwatch od fanów dla fanów.
Fachowo.co Behance.net/fachowo |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 675 Pomógł: 58 Dołączył: 17.12.2013 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Dużo jest takich ludzi. Home i nazwa to przecież super sprawa, tak jak wordpress ![]() z drugiej strony z ovh ostatnio też o problemach słyszałem ostatnio. Ja mam na hekko i na razie problemów brak. Dział techniczny odpisuje konkretnie i rzetelnie nawet po 5-10 minutach na proste sprawy. co masz do wordpressa? https://zenbox.pl/ ma fajne vpsy skalowalne w niskiej cenie |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 616 Pomógł: 84 Dołączył: 29.11.2006 Skąd: bełchatów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jest coś lepszego za 24 zł na rok niż nazwa.pl ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 655 Pomógł: 73 Dołączył: 2.05.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wolność słowa ![]() -------------------- Overwatch24 - najbardziej zaawansowany Polski portal Overwatch od fanów dla fanów.
|
|
![]()
|
|
Też nie lubię WP, ale kod strukturalny jest tutaj "zamierzony" albo nie chce im się przepisywać na Obiektówkę
![]() Ale są gusta i guściki, dlatego sam powoli siadam do pisania czegoś swojego uszytego na miarę ![]() |
|
|
![]()
|
|
W pracy mamy swój cms generowany z konsoli na symfony. Jedynie front dorabiasz. Ja mam swój cms dla strony one page, proestych wizytówkach również symfony. Wiec jak cos to latwy do modyfikacji.
Wordpressa mi sie nie chce przepisywać ![]() -------------------- Overwatch24 - najbardziej zaawansowany Polski portal Overwatch od fanów dla fanów.
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 141 Dołączył: 19.09.2006 Skąd: B-tów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 806 Pomógł: 1828 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z home miałem takie przeboje że nigdy wiecej. A ich administratorzy nie rozumieją prostych rzeczy, które nawet zrozumieli by nasi userzy w przedszkolu... Masz na myśli helpdesk, czy też udało Ci się bezpośrednio skontaktować z administratorami? Już po pierwszym mailu można odnieść, że po tamtej stronie siedzą ludzie, którzy najzwyczajniej mają wyuczone regułki prowadzenie korespondencji. Mi po dwóch miesiącach wymiany maili przyznali rację, że problem, z którym się spotkałem wynika z błędu po ich stronie, wcześniej standardowe procedury, włącznie z odsyłaniem do manuala php. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 798 Pomógł: 307 Dołączył: 13.05.2009 Skąd: Gubin/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Joomla, wordpress, magento, one wszystkie są siebie warte. Jakiś czas temu potrzebował znajomy popełnić plugin do wordpressa, znalazł jakiś "tutorial" w którym gość napisał że lubi wordpressa, bo programowanie obiektowe jest głupie i nikomu niepotrzebne, o czym świadczy chociażby wordpress.
Również się bronie przed tworzeniem czego kolwiek pod te gliniane kolosy. Najbardziej mnie irytuje to kiedy ludzie stawiają front na wordpressie. Bo inni tak robią, a później weź nad tym dziadostwem zapanuj. Szlak człowieka trafia. |
|
|
![]()
|
|
Zwłaszcza że jak widzę projekty które musze wycenić na wdrożenie prostej strony to zaznaczone jest że System ma byc OpenSource (z naciskiem na WP). I weź tu człowieku pracuj. Zwyczjnie mówię - Do widzenia. WP nie dotykam
![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 13.11.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najbardziej mnie irytuje to kiedy ludzie stawiają front na wordpressie. Bo inni tak robią, a później weź nad tym dziadostwem zapanuj. Szlak człowieka trafia. hmm skoro wp jest taki straszny to czemu wiekszosc web-developerow o ile prowadzi bloga to opiera go właśnie o WP? Poza tym jeśli nie WP to co?Ja bym sie czepił bardziej wtyczek niżeli samego WP, bo to one zarowna daja potencjał jak i niszcza ten CMS. A co do domeny to na małe obciazenia polecam linuxpl.com, jakość/cena super a wsparcie wzorowe. Z home.pl znam jedna osobe co tam pare lat temu pracowała jako support telefoniczny, tylko zayctuje: "pracując w home.pl nauczyłam się programować w html"... (i nie chodziło tu o HTML5/js;) Ten post edytował universalStudio 5.02.2015, 19:47:45 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmm skoro wp jest taki straszny to czemu wiekszosc web-developerow o ile prowadzi bloga to opiera go właśnie o WP? Poza tym jeśli nie WP to co? Ja bym sie czepił bardziej wtyczek niżeli samego WP, bo to one zarowna daja potencjał jak i niszcza ten CMS. Nikt nie używa WP prócz agencji kreatywnych ;) Jeśli nie WP to coś własnego, a jak nie coś własnego to... hmm poprę konkurencję, w końcu rodzimy rynek http://www.windu.org/ -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
hmm skoro wp jest taki straszny to czemu wiekszosc web-developerow o ile prowadzi bloga to opiera go właśnie o WP? Poza tym jeśli nie WP to co? Ja bym sie czepił bardziej wtyczek niżeli samego WP, bo to one zarowna daja potencjał jak i niszcza ten CMS. Bo jest to właśnie błędne koło. Używajmy bo inni używają. "jedzmy gówno, przecież miliard much nie może się mylić". Wordpress jest dziurawy jak ser szwajcarski. IMO wolałbym w tydzień napisać coś swojego niż później to łatać i się martwić czy ktoś mi nie zrobi defaca. Przy takim małym blogu to nie ma IMO wielkiej filozofii aby napisać coś swojego. Ten post edytował by_ikar 5.02.2015, 22:38:58 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 04:34 |