![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 242 Pomógł: 0 Dołączył: 28.11.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam taki kod :
I muszę wstawić do $zawartość cały kod strony razem z <html> wszystkimi divami, skryptami itp. jednak gdy wstawię po prostu ten kod pomiędzy "" w $zawartość wywala error a strona przestaje działać. W jaki sposób mogę dodać taki kod do tej zmiennej ? Z góry dziękuję i pozdrawiam. Ten post edytował Gruchol 3.02.2015, 20:22:34 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 270 Pomógł: 184 Dołączył: 7.10.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 242 Pomógł: 0 Dołączył: 28.11.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety nie mogę tak zrobić, muszę dodać cały kod ponieważ będą znajdywały się w tej zmiennej inne zmienne.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 270 Pomógł: 184 Dołączył: 7.10.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To jaki masz problem?
$zmienna .= $nastepna_zmienna; |
|
|
![]()
|
|
Nie nie chodzi mi o coś innego np.
Potrzebuje ten cały kod zapakować do zmiennej. Jednak jak tak zrobię to wywala error. Ten post edytował Gruchol 3.02.2015, 21:13:01 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 318 Pomógł: 76 Dołączył: 27.12.2011 Skąd: Dąbrowa Górnicza Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Nie rozumiem jak mam tego użyć aby to wszystko wsadzić do 1 zmiennej :/
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Jak masz kod np:
$blabla = "blabla"; $inneblabla = 'inneblabla'; I jak chcesz go wstawic do zmiennej jako tekst, a tekst rozpoczynasz od apostrofow', to wszystkie apostrofy w środku masz poprzedzic \, czyli:
To są podstawy php, operacji na tekstach. Lektura obowiązkowa dla Ciebie: http://php.net/manual/en/language.types.string.php A na przyszlosc jak dostajesz bledy to nam je pokazuj dokłanie. Jesteś na forum juz troche czasu, to mógłbyś już w koncu takie elementarne zachowania miec opanowane :/ -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Wyraźnie napisalem jak... czy widzisz gdzies jakies \ w moim otwierajacym i zamykajacym apostrofie? Naprawde tak ciezko przeczytac ze zrozumieniem te dwie linijki kodu?
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli masz tam w tej zmiennej wprost wypisany kod html to proponuję w ten sposób:
-------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
Tam jest też php i javascript więc twój sposób chyba nie za bardzo będzie działał.
Jak wrócę do domu to sprawdzę. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tam jest też php i javascript więc twój sposób chyba nie za bardzo będzie działał. Jak wrócę do domu to sprawdzę. Jeśli jest php i js też nie ma problemu, zawsze możesz użyć heredoc (zinterpretuje wszelkie zmienne tak jakby były pomiędzy "):
-------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 318 Pomógł: 76 Dołączył: 27.12.2011 Skąd: Dąbrowa Górnicza Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
JavaScript'u nie przemielisz przez PHP. Jeśli chcesz przemielić PHP do HTML to już pisałem o output buffering.
Demo link: http://ideone.com/rcocLG |
|
|
![]()
|
|
Bartek ale on nie chce by mu się zmienne zinterpretowały. Chce wstawic kod jak ma, bez interpretacji - a przy najmniej tak wynika z jego postów. Odpowiedź już dostał. Tylko zamiast chwilke nad nią pomyslec (2 linijki) to strzela bezmyslnie
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Chyba nie za bardzo się rozumiemy.
Potrzebuję do zmiennej dodać cały kod strony czyli np. index.php Jest tam kod JS, PHP i JavaScript. Tylko że jeżeli wkleję ten kod w "" lub '' to wywala błąd bo ciąg dalszy strony po ' też traktuje jako tekst. Teraz nasunął mi się jeszcze 1 problem. Muszę zrobić zmienną która zostanie odczytana z formularza i wpisana do zmiennej która znajduje się już w zmiennej a reszta oprócz tej zmiennej nie może zostać zinterpretowana. Ten post edytował Gruchol 4.02.2015, 16:18:40 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zmień koncepcję po wygląda to jak dobieranie się do byka przy pomocy ołówka ew. strzelanie do komara z pancernika.
Powiedz lepiej co chcesz osiągnąć. Podaj nam swój cel, do czego Ci to będzie później potrzebne bo może Twoje rozumowanie i podejście jest błędne. |
|
|
![]()
|
|
Piszę dla siebie mały sklepik.
I mam formularz dodawania produktu na stronę co już zrobiłem i wszystko ładnie się dodaje. Tylko że do każdego produktu potrzebna mi jest nowa podstrona z potwierdzeniem zakupu. Dla tego generuje plik o nazwie skin$id.php. I dodałem do kodu tworzenie nowego pliku jednak do tego pliku muszę wsadzić jeszcze cały kod strony (tej potwierdzającej) wraz ze zmiennymi z formularza typu nazwa, cena itp. |
|
|
![]()
|
|
Tego tak sie nie robi....
Robisz jedną stronę, ktora ma robic co ma robic, i ta strona na podstawie np. id przekazanego w URL, pobiera dane konkretnego rekordu, ktory cię interesuje. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Nie znam się na tyle na php aby napisać coś takiego jak napisałeś.
Wolał bym na początek zrobić to z tymi plikami. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 03:31 |