![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 18.04.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam... prośba o pomoc do osób znających temat....
Koledzy jestem amatorem w tworzeniu stron (znajomość JS), i mam wielką prośbę o pomoc bo stanąłem w miejscu i kwiczę mam taki kod JS: $(document).ready(function () { $('ul#filter a').click(function () { $(this).css('outline', 'none'); $('ul#filter .current').removeClass('current'); $(this).parent().addClass('current'); var filterVal = $(this).text().toLowerCase().replace(' ', '-'); if (filterVal == 'all') { $('ul#items li.hidden').fadeIn('xslow').removeClass('hidden'); } else { $('ul#items li').each(function () { if (!$(this).hasClass(filterVal)) { $(this).fadeOut('normal').addClass('hidden'); } else { $(this).fadeIn('xslow').removeClass('hidden'); } }); } return false; }); }); i kod HTML Oczywiście kod działa poprawnie ale chciałbym go lekko zmodyfikować w ten sposób aby po wejściu na ston nie pokazywało odrazu (all) wszystkiego co jest w <ul id="items"></ul> a pokazywało tylko zawartość pierwszego tz. <li class="item1 span4">tekst 1</li> nie mogę sobie z tym poradzić bo przyznaję nie znam się kompletnie na JS i w jaki sposób działa ten kod. Chciałbym pomóc (doradzić) znajomej w tym problemie ale niestety nie potrafię, a dla was pewnie to dwa kliknięcia i zadziała item1 = tekst 1 item2 = tekst 2 item3 = tekst 3 item4 = tekst 4 item5 = tekst 5 ale po wejściu na stronę odrazu pokazuje całą zawartość <ul id="items"></ul> a chodzi mi tylko o to aby po wejści pokazało odrazu zawartość item1 = tekst 1 itd. Sorry nie wiem czy dobrze to wyjaśniłem ale tak rozumiem mój problem Proszę pomóżcie Witam, widzę że "głupia prośba o pomoc z mojej strony" koledzy no to może ktoś podpowie (nakieruje na temat) jak zrobić coś podobnego w funkcjonalności tz. wybór jednej z kategorii i wyświetlenie jej zawartości bez stosowania kilku plików html i wyświetlać treść z jednego pliku, tz. jeden plik np. galeria.html a w nim kilka kategorii i wyświetlanie ich zawartości po kliknięciu w jedną z nich. ale żeby nie było sortowania i funkcji wyświetlaj wszystko odrazu po wejściu w plik ( miała by wtedy z kilometr długości ) Pozdrawiam ps. jeśli temat absurdalny proszę o jego usunięcie (do admin) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 717 Pomógł: 120 Dołączył: 18.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wydaje mi się, że nie tyle absurdalny, co niejasno napisałeś o co chodzi, a nikomu się nie chce ślęczeć i myśleć nad tym "co ten kod ma robić". Może jakbyś jaśniej napisał w czym jest problem oraz stworzył podgląd na jakimś jsfiddle.net, zamiast tak wrzucać na dodatek z błędnym tagiem BBCode...
Ten post edytował PrinceOfPersia 5.02.2015, 21:42:22 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 18.04.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za odpowiedź, jednak było to trudne nawet do wytłumaczenia - ale jakoś sobie poradziłem używając jPages
PROSZĘ moderatora O USUNIĘCIE tematu co by by nie zaśmiecało forum Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.06.2025 - 06:53 |