![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 345 Pomógł: 3 Dołączył: 31.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć,
Nie powiem, ze jestem wybitny, ale zaczynam już panować nad php. Pomyślałem, że pora zrobić krok do przodu. Natrafiłem w sklepie na książkę o magento LINK Przeczytałem kilka zdań okładki i już miałem ją kupić, jednak postanowiłem najpierw poczytać internety i dowiedzieć się nieco więcej na ten temat. Właściwie nie wiem co chcę osiągnąć, widzę, że platforma o ile można to tak nazwać, jest dosyć popularna na rynku pracy i ciekawi mnie możliwość tworzenia sklepów. Czy jest to dobry krok jeśli chodzi o rozwój w php? Czy są jakieś lepsze odpowiedniki? No i co do samej książki... ktoś miał może styczność, albo mógłby wprawionym okiem zerknąć, czy jest sens to kupować? Ten post edytował Terrorizer 29.01.2015, 16:43:13 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zaczynam już panować nad php To lepiej najpierw zapanuj a potem dopiero bierz się za Magento. To dlatego że zaraz będziesz latał na forum i pytał się o podstawy i pierdoły z dziedziny języka. Magento to rozbudowany system i bardzo łatwo się pogubić. Jak nie znasz OOP w stopniu przynajmniej średnim, nie wiesz co to wzorce architektoniczne, to szybko się zniechęcisz. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 345 Pomógł: 3 Dołączył: 31.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rozumiem, w takim razie magento nie jest jeszcze dla mnie, gdyż odpuściłem sobie OOP na bardzo wstępnym etapie.
Bardzo przyjemnie koduje mi się w zwykły stary strukturalny sposób, ale widocznie muszę przysiąść do obiektów. Dzięki za wskazówkę ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najlepszym przykładem będzie jak sam zobaczysz kod Magento chociaż podstawowy kontroler jakiś czy cokolwiek.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 115 Pomógł: 8 Dołączył: 8.06.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy nauka magneto to dobry pomysł?, a czy nauka ogólnie w sobie jest zła?
-------------------- Kloc = Kolor
Obama !== Murzyn Obama === Kloc Jak Ci pomogłem to daj Pomógł, tu nie chodzi o te Pomógł, bo to do niczego nie potrzebne, ale daj! :D |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 798 Pomógł: 307 Dołączył: 13.05.2009 Skąd: Gubin/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.07.2025 - 09:46 |