![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 28.01.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Opis mojego zagadnienia: Chcę osiągnąć coś takiego Mam listę maili (grupę ludzi) - nie jest duża około 50 Chcemy zrobić jakąś grupę dyskusyjną - każdy z listy może wysłać maila na np all@domena.pl i wszyscy z listy dostają na swoje skrzynki wiadomości z załącznikami etc... OK - listy mailingowe mamy nawet na serwerze, ale później chcemy mieć możliwość przeglądania archiwalnych wiadomości - np dochodzi ktoś nowy i chce przejrzeć o czym była wcześniej rozmowa, ktoś inny nie ma dostępu do maila i loguje się przez www na stronę etc... czy jest gdzieś gotowy skrypt czegoś takiego? co mi przyszło do głowy (na szybko) tworzę skrzynkę 'all' na serwerze i robię przekierowania na określone skrzynki (z pozostawieniem kopi wiadomości na serwerze)... każdy może wysłać wiadomość na skrzynkę all@domena... i później się loguje na stronę która sprawdza skrzynkę i pokazuje wiadomości dlaczego nie na mailboxa? 1. wiadomości nie mogą być kasowane prze użytkowników 2. każdy loguje się swoim kontem... danie im dostępu do 'dodatkowego konta' niestety nie wchodzi w grę 3. z skrzynki all@domena nie będą NIGDY wysyłane żadne wiadomości (to jest skrzynka odbiorcza i przekierowująca wiadomości do ludzi z listy) Pytanie: czy jest jakiś gotowy skrypt? sprawdzający skrzynkę (port pop3 lub imap?) LUB gotowy skrypt grupy dyskusyjnej (via email z możliwością przeglądania wiadomości na stronie)? PS. podobną funkcjonalność mają grupy dyskusyjne na google chociażby, ale ze względów bezpieczeństwa musi to być na naszym serwerze. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem w czym rozwiązanie trzymane wew. firmy ma być lepsze od Google Groups, no chyba że logowanie ma być tylko wew. firmy i nie będzie dało się dostać np. z domu.
GG jest chyba najlepszym rozwiązaniem w pełni konfigurowalnym. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 28.01.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Te dane nie mogą być w żaden sposób (żadnej formie) poza firmą (nie chce wnikać w szczegóły, ale bezpieczeństwo jest jednym z tych czynników)...
a jakieś bardziej 'poważne' odpowiedzi? :-) Ten post edytował niewiemjak 28.01.2015, 11:19:31 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.06.2025 - 05:26 |