![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 0 Dołączył: 5.10.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam taki problem ... a mianowicie mam formularz :
oraz kod : W bazie danych mam zaszyfrowane kody. Kiedy robie tak kod =('$kod')"; // pobiera z bazy kody niezaszyfrowane i jest oka, ale z tym szyfrowaniem coś nie tak. Proszę o pomoc ! Pozdrawiam. -------------------------------------------------------------------------------------------------- Kod nie będzie używany w celach komercyjnych, to tylko projekt do szkoły :-) -------------------- Wynajem: stancje pokoje mieszkania
Strony WWW: WebDesign Kamieniarstwo, granit |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 602 Pomógł: 1 Dołączył: 3.04.2004 Skąd: Trójmiasto (Gdańsk) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to jest szyfrowanie hasła takie jakiego używa MySQL - lepiej użyj na przykład MD5()
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 0 Dołączył: 5.10.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W MySQL wpisuję tak :
Wydaje mi się, że to powinno działać, ale ciągle wystakuje "Wpisałeś złe hasło". -------------------- Wynajem: stancje pokoje mieszkania
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 85 Pomógł: 0 Dołączył: 11.11.2003 Skąd: Lubin Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
A czasem
Kod = nie jest operatorem przypisywania? może zamiast "=" użyj:
-------------------- Save you mouth for windows!
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 897 Pomógł: 40 Dołączył: 16.12.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
$_POST? Poczytaj o zmiennych superglobalnych: http://pl.php.net/manual/pl/language.varia....predefined.php
-------------------- how many SEO experts does it take to change a light bulb,lightbulb,light,bulb,lamp,lighting,switch,sex,xxx
5-Reasons-why-you-should-NEVER-fix-a-computer-for-free |
|
|
![]()
|
|
Identyczny kod, ale inna baza i tabele i wszystko chodzi. Jaka może być przyczyna, że ten nie
![]() -------------------- Wynajem: stancje pokoje mieszkania
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 22.11.2003 Skąd: Sucha Beskidzka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A czasem
Kod = nie jest operatorem przypisywania? może zamiast "=" użyj:
A znasz chociaz troche SQL? Jak nie wiesz co piszesz to lepiej sie nie odzywac ;-) = sie to rowna sie i tyle (w SQL ;-) dalej idac...
powinno byc
no chyba, ze masz table z jednym polem. Na poczatek proponuje jakas ksiazke o SQLu Ten post edytował LukaszLenart 16.12.2004, 23:10:41 -------------------- Lukasz
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 04:11 |