![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 294 Pomógł: 31 Dołączył: 2.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Trochę już programuje w PHP'ie ale tutaj nadszedł problem z którym mam pewien kłopot:
Teraz tłumaczę o co chodzi, chciałbym uzyskać efekt gdzie w tablicy dane pole rejestr_sprzedazy będzie miało unikalną treść. Czyli po pierwszym foreachu mam treść która by mnie interesowała. A po drugiej pętli mają tylko dogrywać się dane których nie ma po przejściu przez pierwszą pętle. Co próbowałem: array_unique ale nie idzie mi to niestety to najlepiej i może jak ktoś zajrzy świeżym okiem zobaczy przebłysk "jak on może tego nie wiedzieć ?" ![]() Bardzo proszę o pomoc i jednocześnie dziekuje za udzielone wskazówki (każda mile widziana) Ten post edytował motyl-pl 27.01.2015, 00:17:49 -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 148 Pomógł: 17 Dołączył: 20.12.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zdajesz sobie sprawe ze Ty nie dodajesz nowych elementów do tablicy a tylko tworzysz coraz wiekszy w niej 1 element?
Jeżeli taki jest zamysł to i tak mógłbyś zrobic z tego najpierw normalną tablice, wtedy funkcja array_unique by zadziałała a na koncu stworzyc stringa z gotowej unikalnej tablicy. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 294 Pomógł: 31 Dołączył: 2.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
faktycznie, spróbuje dac jedną duże każdy elemnt jako osobny zrobić unique i może wyjdzie porządany efekt.
dziękuje! -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 04:28 |