![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam ; chcę zrobić generator aby uzyskać taki efekt:
w bazie danych mam 4 różne tabele przymionik - rzeczownik - jakie - co wyświetlam każdy z osobna losując za pomocą ORDER BY RAND chcę stworzyć tzw. generator słów: przymiotnik-rzeczownik-jakie-co.hml (oczywiście tutaj dałem przykład) Skoro każde słowo generuję osobno z bazy danych - mam teraz takie pytanie: w jaki sposób te słowa przenieść na drugą strone do title bądź aby wykorzystać np każdą z osobna w wygenerowanych postach? Czy za pomocą $_GET ? czy w jakiś inny sposób? czyli zarys: łącze się z bazą, pobieram czyli losuję przymiotnik, rzeczownik, jakie, co - i to łącze w jeden link, przenoszę to na drugą strone i działa ![]() i pytanie odnośnie mysql, w jaki sposób pobrać całość na raz a nie za każdym razem w skrypcie wpisuje zapyttanie, że pobieram losowo z danej tabeli? Ten post edytował unw 26.01.2015, 19:22:43 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 602 Pomógł: 30 Dołączył: 1.08.2007 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zapamiętaj słowo w sesji,
tylko na początku dodaj session_register(). Co do MySQL to Co do MySQL to połącz tabele kluczami obcymi np do jednej tabelki. Tabela1:
Tabela2:
Tabela3:
Ten post edytował daniel1302 27.01.2015, 13:00:31 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.08.2025 - 15:53 |