![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 100 Pomógł: 0 Dołączył: 7.02.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A więc tworze skrypt prywatmych wiadomości.
Mam tabelę wiadomosci a wniej pola
Teraz w pliku wiadomosci.php chce wyswietlać wszystkie konwersacje!! To znaczy jeśli użytkownik diamondking napisze do użytkownika test dwie wiadomości to one beda mieć różne id ale ten sam kod "konwersacje" ale w pliku wiadomości.php i tak mi się dwa razy wyświetla diamondking a chce by tylko raz sie wyświetlało.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 821 Pomógł: 111 Dołączył: 11.09.2006 Skąd: Biała Podlaska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poczytaj o DISTINCT.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 100 Pomógł: 0 Dołączył: 7.02.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale ja muszę pobrać wszystkie kolumny (*) a nie mogę zrobić distinict (*)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 821 Pomógł: 111 Dołączył: 11.09.2006 Skąd: Biała Podlaska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Nic nie kumam po angielksu stamtąd
![]() Znajdzie się ktoś na tyle wyrozumiały i napisze mi jak to ma wyglądać, bo trace bez sensu czas na szukanie czegoś - czego po angielsku nie jestemw stanie pojąć. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A czym u Ciebie jest konwersacja?
Jest to jakaś relacja wiele do jednego typu wiadomość - konwersacja? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Poprostu Rysh nie zrozumiał co chcesz osiągnąc.
Zapamietuj w petli id ostatniego usera, ktorego wyswietliles - na koncu. A potem przy wyswietlaniu usera, jesli akutalny user jest taki sam jak ostatni, to go poprostu nie wyswietlaj. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Troszkę to słabe - dlaczego nie utworzysz tabeli z konwersacjami?
Dzięki temu możesz zapisać do niej jakieś atrybuty typu temat rozmowy (tak jak na forach). Bo teraz w ogóle w jaki sposób ustalasz kiedy rozpocząć "nową" konwersacje, a kiedy kontynuować starą? Ten post edytował markonix 26.01.2015, 15:25:11 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Ok - juz chyba rozwiązałem - dziękuję za pomoc
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 12:24 |