![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 25.01.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam problem z moją bazą danych. Mam tabelę jacht w której primary key to numer_jachtu i napisałem taki kod w php:
Gdy próbuję usunąć rekord z tej tabeli za pomocą interfejsu na stronie to dostaje komunikat "Usunięto 0 jacht" i oczywiscie nic się z tabeli nie usuwa. Drugi problem z tą samą tabelą, to problem z edycją rekordu. Gdy próbuję edytować rekord dostaję błąd : Warning: pg_fetch_result(): Unable to jump to row 0 on PostgreSQL result index 3 in /mójkatalog/edjach.php on line 26 to samo w liniach 27 i 28 Plik edjach.php:
Będę wdzięczny za pomoc ![]() Ten post edytował danio231 25.01.2015, 16:30:14 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
$id = $_POST['idjach'];
Przesylasz w ogole formem to ID? W ogole zapoznaj sie z tym tematem: Temat: Jak poprawnie zada pytanie to na ekranie zapewne zobaczysz interesujace bledy. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 25.01.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chyba chodzi o ten mały formularz do usuwania tak?
To kawałek kodu z głównego pliku, odwołanie do pliku z usuwaniem który wrzuciłem wcześniej. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 1 Dołączył: 25.01.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Dodałem, potem chciałem usunąć rekord z parametrem numer_jachtu równym 16 i pokazał się komunikat string(1) "2" .
Rekord który chciałem usunąć wygląda tak: nazwa numer_jachtu cena_jachtu wyposazenie Concordia 16 200.00 2 więc chyba zamiast numer_jachtu(klucz główny) przypisuje mi do tej zmiennej numer z kolumny wyposazenie (to jest klucz obcy). Tylko jak to zmienić? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 04:21 |