![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 4.02.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie,
Poszukuję pomocy z przesłaniem zaznaczonych checkbox do nastepnej podstrony. Małe wprowadzenie: Stworzyłem pętle która wyświetla mi spis pytań z bazy: wygląda tak:
Tabela wygląda tak: Id_pytania | Pytanie | OdpA | OdpB | OdpC | OdpD | Poprawna | Pkt | na samym końcu zamieściłem checkbox, aby użytkownik mógł zaznaczyć, że chce edytować to pytanie. Wszystko byłoby OK gdyby chodziło o jedno pytanie, ale jeśli użytkownik zaznaczy kilka do edycji. potrzebuj aby gdzieś zapamiętało ID_pytania, Póki co jest prymitywnie, czyli zakładam, że Id_pytania odpowiada $x, ale to później zmienię. nazwa checkbox-a jest tablica
W kolejnej podstronie, chciałbym móc wyświetlać po kolei pytania i je edytować. Póki co starałem się chociaż wyświetlić numery tych pytań i jakoś to działało ale teraz gdy zaznaczę np 1 pytanie później 3 to jest błąd.
Czy ktoś ma jakiś pomysł jak te zaznaczone pytania zapisać do bazy np albo przesłać Postem dalej.? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 3 Dołączył: 6.01.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poczytaj o sesji, a problem się rozwiąże.
wpakujesz te zmienne do tablicy sesyjnej i bedziesz je miał na następnej podstronie. Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 01:32 |