![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 358 Pomógł: 0 Dołączył: 19.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak to się robi żeby dokleić jakieś parametry do URL, ale żeby ich nie powtarzać? Mam np. sortowanie i mam coś w stylu "Sortuj po: X | Y | Z" gdzie po kliknięciu w X chciałbym żeby do urla dokleiło się ?x=1 a po klknięciu w "Y" np. ?y=2
Bo mam prosty własny sklep internetowy i chciałbym zrobić sortowanie produktów dla klientów. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 183 Pomógł: 14 Dołączył: 27.09.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
powyżej jest przykład przesyłaniem poprzez link 3 parametrów każdy z nich oddzielony jest znacznikiem & Ponadto należy zaznaczyć iż przed pierwszym z parametró jest znacznik ? pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 358 Pomógł: 0 Dołączył: 19.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie chodziło mi o to bo jak przekazać parametr to ja wiem, ale źle to opisałem
![]() Powiedzmy mam prosty sklep internetowy i po wejściu w kategorię pojawia się dodatkowa tabelka z różnymi parametrami np: Kolor: Czarny | Zielony | Biały Producent: Polski | Angielski | Niemiecki i po kliknięciu np. w czarny chciałbym dokleić parametr do url taki: ?kolor=czarny, ale jak ktoś kliknie w "czarny" a później w "?producent=polski" to wyświetli mu wyniki gdzie producent == polski tylko, a ja chciałbym żeby jeszcze pokazało mu wyniki gdzie kolor == czarny. <a href="?producent=polski">Polski</a> <a href="?kolor=czarny">Czarny</a> Nie wiem jak zrobić żeby odczytało aktualną podstronę i jeśli jest już jakiś parametr pierwszy podany (np. ?kolor=czarny) to zamiast "?" żeby było "&". Zwykła instrukcja warunkowa wystarczy? Mam kilkanaście rodzai tych parametrów i nie wiem czy to będzie dobre rozwiązanie. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 11 Dołączył: 20.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 70 Pomógł: 4 Dołączył: 16.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
albo
Kod $p = $_GET;
$p['kolor']='czarny'; $req = http_build_query($p); Ten post edytował pasman 23.01.2015, 15:28:52 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Albo w JS po kliknięciu na "pseudo link filtru" parsujesz URL, doklejasz parametr i robisz window.location.href = nowy adres
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 09:45 |