![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 21.01.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich,
może ktoś mi pomoże z moim problem... Mam na stronie liczniki w js do odliczania ustalonego przeze mnie czasu. Po naciśnięciu przycisku następuje start odliczania, otworzenie się nowej strony, a przycisk do czasu zakończenia odliczania przyjmuje wartość 'disable'. Wszytsko ładnie pięknie działa do czasu odświeżenia strony - po refreshu liczniki się zerują... Dodam do tego że na stronie jest logowanie oparte na sesji. Zależy mi, żeby każdy użytkownik miał "swoje liczniki" i przy odświeżeniu strony liczniki się nie zerowały. Całość znajduje się na stronie: http://licznikii.cba.pl/dopostu/ Domyślam się, że będą do tego potrzebne Cookies (chyba,że jest na to jakiś inny sposó ![]() Dodam jeszcze, że samemu trudno jest mi pisać w js i php (uczę się, przerabiam). Proszę o pomoc |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 332 Pomógł: 22 Dołączył: 6.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 1 Dołączył: 21.12.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cookie przecież możesz zmienić lub zablokować.
Ja bym zrobił to tak: Po wcisnięciu przyciusku GOO! (jak masz na stronce) zapisywał aktualny czas do bazy ajaxem bez przeładowania stronki a js by sobie zaczoł odliczać. Przy przeładowaniu stronki odczytywał bym z bazy datę kliknięcia i w js sobie to obrabiasz zeby odliczało czas od daty z bazy. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 05:02 |