![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 0 Dołączył: 15.09.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
mam pytanko, jako ze modyfikuje troche moje stare skrypty i staram sie je usprawnic w zwiazku z tym mam pytanie o dobra konstrukcje tabeli do statsow ? zastanwialem sie czt do pszczechowywania daty/godziny odiwedzin nie uzyc tylko jdnego pola datetime a pozniej odpowiednio dawac zapytania by uzyskac to co sie chce ![]() wczesniej mialem klika pol do przechowywania danych tego typu wiec wystarczyl prosty select .. Pytanie jak zrobic zapytanie by uzyskac takie dane tylko z pola datetime (rrrr-mm-dd hh:mm:ss) - w ciagu tej godziny ktora sie rozpoczela.. - dzienna ilosc odwiedzin - odwiedziny w tym tygodniu - odwiedziny w tym miesiacu - odwiedziny w miesiacu rozbie na psozczegolne miesiace - w danym roku - wszystkie poza dniowymi ktore bylby ala:
to niestety nie bardzo mam pomysl ? czy bedzie trzeba moze uzywac jakiej podfunkcji CAST ? p.s. a dla odwaznych jeszcze jedna rzecz.. chce by statystki byly rejstrowane w ten sposob ze nawet jak ktos kliknie refresh to doda rekord do bazy, ale chcialbym zrobic zapytanie ktore potrafiloby brac rekordy w ktorych jesli bylo to samo ip to roznica w czsaie miedzy poszczegolnymi wpisami musial abyc min 5 minut ![]() dzieki za wszelkie wsparcie! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat p.s. a dla odwaznych jeszcze jedna rzecz.. chce by statystki byly rejstrowane w ten sposob ze nawet jak ktos kliknie refresh to doda rekord do bazy, ale chcialbym zrobic zapytanie ktore potrafiloby brac rekordy w ktorych jesli bylo to samo ip to roznica w czsaie miedzy poszczegolnymi wpisami musial abyc min 5 minut :) a nie prosciej jest uniemozliwic zbyt czeste dodawnie rekordow z tego samego ip?
-------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 0 Dołączył: 15.09.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pewnie ze prosciej
![]() jedno zapytanie wyciagajce ip danego pana i porownanie godziny.. ale nie o to chodzilo ![]() chce zapisywac takie dane by zobaczyc ewentualnie jaka jest roznica w wynikach ![]() to jak jak jest jakies rozwiazanie ? na to pytanie + wyzsze ? dzieki |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 22.11.2003 Skąd: Sucha Beskidzka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(Nookie @ 2004-12-13 22:39:43) Witam mam pytanko, jako ze modyfikuje troche moje stare skrypty i staram sie je usprawnic w zwiazku z tym mam pytanie o dobra konstrukcje tabeli do statsow ? zastanwialem sie czt do pszczechowywania daty/godziny odiwedzin nie uzyc tylko jdnego pola datetime a pozniej odpowiednio dawac zapytania by uzyskac to co sie chce ![]() wczesniej mialem klika pol do przechowywania danych tego typu wiec wystarczyl prosty select .. Pytanie jak zrobic zapytanie by uzyskac takie dane tylko z pola datetime (rrrr-mm-dd hh:mm:ss) - w ciagu tej godziny ktora sie rozpoczela.. - dzienna ilosc odwiedzin - odwiedziny w tym tygodniu - odwiedziny w tym miesiacu - odwiedziny w miesiacu rozbie na psozczegolne miesiace - w danym roku - wszystkie poza dniowymi ktore bylby ala:
to niestety nie bardzo mam pomysl ? czy bedzie trzeba moze uzywac jakiej podfunkcji CAST ? p.s. a dla odwaznych jeszcze jedna rzecz.. chce by statystki byly rejstrowane w ten sposob ze nawet jak ktos kliknie refresh to doda rekord do bazy, ale chcialbym zrobic zapytanie ktore potrafiloby brac rekordy w ktorych jesli bylo to samo ip to roznica w czsaie miedzy poszczegolnymi wpisami musial abyc min 5 minut ![]() dzieki za wszelkie wsparcie!
uzyj
to dotyczy 2004-12-13 00:00:00, mozesz uzyc
Like jest tylko istotne dla danych znakowych -------------------- Lukasz
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.07.2025 - 05:19 |