![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 112 Pomógł: 4 Dołączył: 6.03.2014 Skąd: Suwałki Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Czy da się w skrypcie np. 1.php zmienić wartość zmiennej która jest w pliku 2.php? Mam zaincludowany drugi plik poprzez include_once(). Proszę o szybką pomoc, z góry dzięki. ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 318 Pomógł: 76 Dołączył: 27.12.2011 Skąd: Dąbrowa Górnicza Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jedyna znana mi opcja to wczytać zawartość pliku do zmiennej, wyszukać i zmienić to co cię interesuje[preg_replace/str_replace] i nadpisać plik nową treścią.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 824 Pomógł: 106 Dołączył: 14.03.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czyli lepiej zeby plik2.php korzytsał z bazy danych lub pliku tekstowego do przechowywania jej wartosci i plikiem 1 zapisywac wartosc do tego pliku baodanowego przechowujacego informacje, jezeli szukasz takiego rozwiazania na pewno masz pokręconą logikę, czemu maja służyć te skrypty?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 112 Pomógł: 4 Dołączył: 6.03.2014 Skąd: Suwałki Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
![]() Jeśli dałbym te zmienne do pliku admin panelu czyli tam gdzie wszystko zmieniam i zaincludował go na stronie głównej, zadziałałoby to? Okej nieaktualne, zrobiłem zapisywanie w pliku. :x Ten post edytował RaiZeN 21.01.2015, 17:54:35 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.07.2025 - 08:03 |