![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak w temacie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Najlepiej portable, bezwzględnie paczka dla linuksa (jak będzie dodatkowo dla Win to też dobrze) Kiedyś miałem KeePass ale chciałem coś bardziej portable, a to niestety pod linuksem musi mieć Mono, a tego nie zagwarantuję wszędzie. Widziałem też KeePassX ale ostatnia wersja 2010 (IMG:style_emoticons/default/facepalmxd.gif) Ma ktoś coś gdzieś na oku? Szyfrowanie mega silnym kluczem żeby sobie nawet Pentagon nie poradził (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 006 Pomógł: 111 Dołączył: 23.07.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja korzystam z KeePassa na Windowsie i Ubuntu - plik mam przechowywany na dropboxie (dla ekstra bezpieczeństwa można użyć TrueCrypta w bezpeicznej wersji 7.1).
A do synchronizacji przeglądarki i KP wykorzystuje KeeFox (FireFox) lub KeePassHttp (Chrome). Ale Tobie pewno chodzi o portable, żę idziesz do kogoś i ma działać - tutaj nie pomogę. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 675 Pomógł: 58 Dołączył: 17.12.2013 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Gdzies dorwal robote? MI5 czy Mosad?(IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Gdybym Ci powiedział musiałbym Cię zabić (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
Chyba zostanie mi KeePass, bo nic więcej sensownego nie znalazłem No chyba że ktoś coś jeszcze ma w skarpecie ciekawego (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) (poza grzybkami (IMG:style_emoticons/default/haha.gif) ) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 675 Pomógł: 58 Dołączył: 17.12.2013 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Eeee tak samo skuteczne jak MD5 (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Ten post edytował Pyton_000 18.01.2015, 23:54:28 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 272 Pomógł: 28 Dołączył: 13.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
LastPass?
|
|
|
![]()
|
|
Jakoś mnie ich strona nie przekonała. Jakaś taka niedorobiona, z błędami, a to podstrona sie nie odpala.
Jeżeli ich rozwiązanie jest jak strona to dziękuję (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Poza tym nie wiem jak działa to coś. W KeePass wiem co siedzi. Do tego dochodzi argument że jest OpenSource. Więc chyba na razie zostanę przy KeePass bo chyba najlepsze rozwiązanie. Szkoda tylko że nie jest rozwijany już, choć może gdzieś w czeluściach internetu ktoś coś dłubie. PS. Szkoda że KeePass nie radzi sobie z hasłami w których trzeba wpisywać po literce i nie zawsze jest pełna długość hasła vel t-mobilebankowe itp. portale. Dodatkowo słyszałem że niektóre portale zabezpieczone są że KeePass nie radzi sobie z auto-fill. |
|
|
![]()
|
|
Taka luzna sugestia... jestes programista, czy na takiego sie starasz? nie ma? napisz.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 04:02 |